Fahrettin Koca, Koronavirüs Tablosunda Yapılan Veri Hatası Hakkında Açıklama Yaptı: Şehirler Karışmış

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin kişi başına düşen vaka sayısının en çok azaldığı illerin yer aldığı tabloda kullanılan hatalı veriler hakkında açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta baz alınarak 100 bin kişi başına düşen vaka sayısının en çok azaldığı illerin tablosunu paylaşan Fahrettin Koca, verilerin yanlış olduğu anlaşılınca eleştirilerin hedefi olmuştu.

Tabloda yer alan 10 ilden 9'unun bir önceki tabloyla uyuşmadığı anlaşılırken; İstanbul'un yerine Sakarya'nın, Giresun'un yerine Adana'nın, Yalova'nın yerine Kırşehir'in, Tekirdağ'ın yerine Kars'ın, Bayburt'un yerine Tokat'ın, Kocaeli'nin yerine Batman'ın, Sinop'un yerine Nevşehir'in ve Kırıklareli'nin yerine Manisa'nın yazıldığı fark edildi. 

İsmi doğru yazılan tek şehir Zonguldak olurken, Bakan Koca'dan 'yanlışlık' açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, ''5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum" dedi.

 

fahrettin koca veri tablo sağlık bakanlığı il yanlış