Fahrettin Koca'dan AKP Kongreleri Yorumu: Bu Konuyu Gündemde Tutmanın Kimseye Faydası Yok

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs mutasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mutasyon hakkında açıklama yapan Koca, ''Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye'deki oranı yüzde 75’lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimiz de var. Mutant giderek arttığı, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor'' dedi.

Bakan Koca, Covid-19 aşıları hakkında ''Biontech-Pfizer aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Biontec-Pfizer aşısının şu an Türkiye'ye geldiği doz miktarı 2,8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde de 4,5 milyona tamamlanmış olacak. Sırası gelen, 'Ben Biontec aşısı olmak istemiyorum' dediğinde, bir başka aşı olacak. Sinovac aşısı olabilir'' diyerek aşı yaptırmak istemeyenlerin yaptırmama hakkı olduğunu belirtti.

Dün alınan tedbirler arasında bulunan "Teravih namazları tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek" kararından sonra  tepki toplayan AKP kongreleri hakkında gelen soruya yanıt veren Koca, "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok. Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesi oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Aylardır üstüne basa basa ''Maske-mesafe kuralına uyun'' diyen Koca'nın lebalep AKP kongreleri üzerinde konuşmaya gerek duymaması Türkiye'nin gidişatı hakkında derin endişeler yarattı. Pandemi gibi ciddi bir durumda bile uyulmayan kurallar hakkında sessiz kalan bir Sağlık Bakanı olan Türkiye'yi bekleyen gelecek günler merak konusu.

fahrettin koca akp kongre gündemde tutmanın faydası yok aşı pfizer biontech