Fahrettin Koca'nın ''En Yaygın Türkiye Kullanıyor'' Diyerek Övündüğü İlacın Kullanımı Durduruldu

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın övünerek bahsettiği hidroksiklorokin ilacı tedavi rehberinden çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 15 Nisan 2020 tarihinde yaptığı basın toplantısında övgüyle bahsettiği  hidroksiklorokin ilacı, Covid-19 tedavi rehberinden çıkarıldı.

Düzenlediği basın toplantısında hidroksiklorokin için, ''Türkiye tedavide farklı bir yaklaşıma sahip. Hiçbir ülke pozitif, şüpheli tüm vakalarda hidroksiklorokin ilacını erken dönemde kullanmadı. Biz bu ilaçtan daha vaka görülmeden 1 milyon kutu alıp depoladık. Çin’den getirilen Favipiravir’ini de bizdeki yaklaşımla kullanan ülke yok'' diye bahseden Koca, ilacın kullanımının yapıldığı en yaygın ülkenin Türkiye olduğunu ve diğer ülkeler yalnızca ciddi durumlardaki hastalara verirken Türkiye'nin en erken aşamada bu ilacı kullanmaya başladığını belirtmişti. 

İlaç Artık Koronavirüs Tedavisi İçin Kullanılmayacak

Koca'nın övgüyle bahsettiği ilaç artık koronavirüs tedavisinde kullanılmayacak. Sağlık Bakanlığı'nın güncellediği Covid-19 tedavi rehberinde yer almayan ilacın ciddi yan etkilerinin olduğu ve Covid-19 tedavisinde herhangi bir etkinliğinin olmadığı anlaşıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  26 Mayıs 2020 tarihinde, yürüttüğü ilaç araştırmalarında hidroksiklorokin kullanımını durdurma kararı almıştı.

 

fahrettin koca hidroksiklorokin tedavi rehberinden çıkarıldı