Fahrettin Koca'nın Gizlice Katıldığı Cenazeden Fotoğraf Paylaşan BBP'li Başkan Cenaze Tweetini Sildi

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesinin cenazesine 'gizlice' katıldığını ortaya çıkaran BBP Başkanı tweeti sildi.

İçişleri Bakanlığı, 1 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı genelge ile cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına karar vermişti. 

Karara uymadan yapılan cenazeler arasına önceki gün vefat eden Servet Soylu'nun cenazesi de katıldı.

Servet Soylu’nun cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabine üyeleri, iktidar ve muhalefet partileri temsilcileri ile yüzlerce kişi katıldı.

Bakan Koca Daha Önce Özür Dilemişti

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç'ın Fatih Camii'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve birçok siyasetçinin katıldığı ve salgın kurallarının hiçe sayıldığı cenaze törenine katılan Fahrettin Koca, talep ettiği pandemi kurallarına uymadığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu. 

Vatandaşların tepkisini çeken cenaze töreni görüntüleri sonrasında açıklama yapan Koca, hata yaptığını söyleyerek özür dilemişti.

Cenazeye Gizlice Katıldı

Daha önce Muhammed Emin Saraç'ın cenazesine katıldığı için tepki çeken Koca, bu kez gizlice cenazeye geldi.

Anadolu Ajansı (AA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA), abonelerine duyurdukları haberlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cenaze töreninde bulunduğuna dair bir bilgi paylaşmadı.

AA, İHA ve DHA tarafından geçilen cenaze haberlerinin hiçbirinde Sağlık Bakanı Koca’nın adı protokol listesinde de yer almadı.

Ancak Koca’nın Soylu’nun annesinin defin törenine katıldığı Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) İstanbul İl Başkanı Mutlu Fırtına’nın paylaştığı tweet ile ortaya çıktı.

BBP İstanbul İl Başkanı Mutlu Fırtına, tweeti sonrasında gündem olan Bakan Koca'nın haberlerinin çıkmasının ardından paylaşımını kaldırdı.

 

fahrettin koca cenaze süleyman soylu gizlice servet yekta saraç muhammed emin özür bakan koca fahrettin