Fakıbaba AKP'den Ayrılığını Anlattı: Çok Mutluyum, Üzerimden Yük Kalktı Vallahi, Rahatım Abi Ya...

TAKİP ET

AKP'den ayrılarak İYİ Parti'ye katılma kararı alan, aynı zamanda etik gerekçelerle milletvekilliği görevinden de istifa eden eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ayrılık sürecini gazeteci İsmail Saymaz'a anlattı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı yazıda Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasına ilişkin dikkat çekici bilgiler vererek İYİ Parti'nin ağır toplarından bir ismin kendisine yaptığı açıklamada 8-9 AKP'li milletvekiliyle görüşme halinde olduklarını ve transferlerin süreceğini söylediğini yazdı.

İsmail Saymaz: İYİ Parti'nin Ağır Toplarından Biri AKP'li 8-9 Milletvekiliyle Görüştüklerini Söyledi

Saymaz, Ahmet Eşref Fakıbaba'yla yaptığı görüşmeye de köşesinde şu ifadelerle yer verdi:

İsmail Saymaz: AKP ile hangi aşamadan sonra gerilmeye başladınız?

Ahmet Eşref Fakıbaba: Tasvip etmediğim insanların göreve getirilmesiyle başladı.

İsmail Saymaz: Kimler?

"Birecik AKP İlçe Başkanı'nın Kafasına Sıkacaktı, Beni Karşılamaya Geldiği İçin..."

Ahmet Eşref Fakıbaba: Ben kime düşmanım? Bir: Eski Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı. Bu adamın etmediği hakaret kalmadı. Tabancayı çekti, Birecik AKP ilçe başkanının kafasına sıkacaktı. Beni bakan olarak karşılamaya geldiği için… Çocuk zulümden dolayı Birecik’ten kaçtı. İstanbul’da tatlıcılık yapıyor. Bunu anlatmama rağmen, kaynını Birecik Belediye Başkanı yaptılar. Bunlar ağa, ağa! Urfa’yı parayla yönetiyorlar. 10 lira yiyorlar, bir lirasını seçimde dağıtıyorlar. Tabi, son atanan il başkanı… Bir sürü hakaretler. Parti seyretti. Fakıbaba’yı yıpratmak için.

"Cumhurbaşkanı'na Anlattım"

İsmail Saymaz: Cumhurbaşkanına ulaştınız mı?

 

Ahmet Eşref Fakıbaba: 11 ay önce yarım saat anlattım. Suruç olayını anlattım. Hiçbir dine sığmayacağını anlattım. Adaletin olmadığını anlattım. Tefeciliği anlattım. Anlatmadığım bir şey kalmadı ki.

 

İsmail Saymaz: Sonuç?

Ahmet Eşref Fakıbaba: Sonuç sıfır! 11 ay beklemişim. Urfa bitmiş. Talan! Gidin bakın, son 10 yılda Fakıbaba’dan sonra, belediyenin satılık bir şeyi kalmadı. O da belirli adamlar alıyor. Devleti koruyamazsak ne olur İsmail bey?

Akşener'in Daveti

İsmail Saymaz: Akşener’in daveti nasıl oldu?

Ahmet Eşref Fakıbaba: Hakikaten bırakmıştım. En devamsız milletvekilleri arasındayım. Gitmiyorum. Abi ne gideceğim? Fakıbaba robot değil, proje adamıdır. Bana paspas ver, paspas yaparım. Bakan olmuşum falan, beni enterese etmiyor.

"Bakan Bey Yumurtalı Köfteniz Çok Güzelmiş, Gelip Yiyeceğim"

Bir gün Meral hanım aradı 'Bakan bey, yumurtalı köfteniz çok güzelmiş, gelip yiyeceğim' dedi. Dedim 'Emrin olur.'

"20 Gün Önce Geldi, Bacım Gibi, Ciddi Kadın, Samimi"

İsmail Saymaz: Geldi değil mi?

Ahmet Eşref Fakıbaba: 20 gün önce geldi, 3.5 saat konuştuk. Bacım gibi. Ciddi kadın. Samimi. Fakıbaba’yı da katmak istiyor.

"Çarşamba Saat Altıda Size Geleceğim"

Üç gün önce. Meral hanım dedi ki 'Çarşamba saat altıda size geleceğim.' Çocuklarımla eşimle konuştuk. Onlar da çok beğendi. Dediler ki 'Anadolu kadını, köyden çıkmış, devlet yurtlarında kalmış, iftiralara rağmen tırnağıyla bu yeri yakalamış.' İnandım. İki buçuk saat oturduk.

İsmail Saymaz: 'Evet' dediniz.

Ahmet Eşref Fakıbaba: Tabii. Dedim ki 'Milletvekilliğinden de istifa etmek istiyorum, ne diyorsunuz?' 'Ben sizin milletvekili olduğunuzu bilmiyordum' dedi. Ne kadar onore edici biliyor musunuz? 'Fakıbaba gerekli olduğu için geldim' dedi.

İstifasının Nedeni: "AKP'nin Oylarıyla Seçildim"

İsmail Saymaz: Neden milletvekilliğinden istifa ettiniz?

Ahmet Eşref Fakıbaba: AKP’nin oylarıyla seçildim. Ayrılıyorsam saygısızlık etmemem lazım.

"Dilekçeyi Almadılar, Noterle Gönderdim"

İsmail Saymaz: İstifanızı bugün (dün) mü yolladınız?

Ahmet Eşref Fakıbaba: Bugün. (Dün) Arkadaş saat 13.00’da gitti. 15.30’a kadar bekledi. Almadılar dilekçeyi. Noter’den gönderdim.

İsmail Saymaz: AKP’den arayan oldu mu?

Ahmet Eşref Fakıbaba: Olmaz olur mu? Kaç günden beri. Ama kesin karar vermiştim.

İsmail Saymaz: İstifa edeceğinizi daha önce söylediniz mi?

"11 Ay Önce En Tepedekilere Söyledim"

Ahmet Eşref Fakıbaba: Söylemedim. Dedim ki 'Ben siyaseti bırakıyorum.' Bunu 11 ay önce en tepedekilere söyledim. 'Yazık oluyor' dedim.

İsmail Saymaz: Düzelmedi de…

Ahmet Eşref Fakıbaba: Düzelseydi şey yapar mıydım.

"Hırsızlık Yapan Var, Malı Götüren Var"

İsmail Saymaz: Dilekçenizde dediniz ki 'Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum.' Kimleri kastediyorsunuz?

Ahmet Eşref Fakıbaba: İçerisinde hırsızlık yapan var. Malı götüren var. Onun bunun malına el koyan var. Adam öldüren var. Tefeci var. Kimi kastedeceğim?

İsmail Saymaz: Mutlu musunuz?

Ahmet Eşref Fakıbaba: Çok mutluyum. Üzerimden yük kalktı vallahi. Rahatım abi ya.

ahmet eşref fakıbaba akp ayrılığını anlattı çok mutluyum üzerimden yük kalktı vallahi rahatım abi ya ismail saymaz meral akşener iyi parti