Fas'ta 7 Büyüklüğünde Deprem: Can Kaybı 820'ye Yükseldi

TAKİP ET

Fas'ın kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 820'ye yükseldi.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede 7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Enstitü, 8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesi olduğunu belirtti.

632 Kişi Hayatını Kaybetti

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde 632 kişinin öldüğü, 329 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua'nın bulunduğu aktarıldı.

Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin pek çok kentte hasara yol açtığı bilgisini geçti. El-Yevm 24 haber sitesi, depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü belirtti.

Son Yüzyılın En Büyük Depremlerinden 

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi olduğunu söyledi.

Fas resmi ajansı MNA'ya konuşan Enstitü Başkanı Cabur, depremin merkez üssünün Marakeş'in 80 kilometre güneybatısındaki El-Huz bölgesi olduğunu ve 400 kilometrelik alanda hissedildiğini belirtti.

Enstitü'nün yüzyıldan bu yana ilk kez bu büyüklükte bir depremi kaydettiğine dikkati çeken Cabur, depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu vurguladı. Cabur, yüzlerce artçı sarsıntı yaşandığını, bunların en güçlüsünün ise 6 büyüklüğünde olduğunu, ancak artçıların büyük çoğunluğunun hissedilmediğini aktardı.

Kan Bağışı Çağrısı

Ülkede kan bağışı için çağrılar yapılırken, Fas'taki kurtarma ekipleri de yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerin, yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle deprem bölgelerine ulaşmakta zorlandığı öğrenildi.

Türk Kızılay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas'ın Marakeş şehrinde meydana gelen deprem sonrası afet ekiplerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı.

Can Kaybı 820'ye Yükseldi

Fas devlet televizyonuna açıklama yapan İçişleri Bakanlığı’na bağlı İç İşleri Genel Sekreteri Rashid Al-Khalfi, meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısının 820'ye yükseldiğini duyurdu. 

fas deprem Marakeş can kaybı deprem meydana geldi