Faşist Kremlin Rejimi, AKP'nin Gitme İhtimalinden Rahatsız: 'Rus Bankaları İktidar Değişimine Hazırlanıyor' İddiası

TAKİP ET

Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İkbal Dürre, İşgalci Rusya'nın Türkiye'deki bir iktidar değişikliğine hazırlandığını ancak bunu istemediğini belirtti.

Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İkbal Dürre, İşgalci Rusya'nın Türkiye'deki seçimlere ilişkin hazırlıkların değerlendirildiği bir programda konuştu.

Dürre, İşgalci Rusya'nın Türkiye'deki bir iktidar değişikliğine hazırlandığını ancak bunu istemediğini belirtti. Dürre, Rus bankalarının son günlerde Türk şirketleriyle yaptığı telefon görüşmeleriyle dikkat çekti.

Dürre, Rus bankalarının Türk şirketleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde iktidar değişikliği ihtimaline dair sorular sorduğunu iddia ederek bu görüşmelerin, Türkiye'deki seçim sonuçlarına göre Rusya ile ilgili yatırım planlarında değişim olup olmayacağına dair fikir alışverişi yapıldığını belirtti.

Dürre şöyle konuştu:

“Son günlere kadar böyle bir şeye ihtimal de vermiyorlardı. Çok ilginç bir iki gelişme oldu. Ama son birkaç gündür hava değişmeye başladı. Rus bankaları, iş yaptıkları Türk şirketleriyle iktidar değişirse ne olabileceği üzerine görüş alışverişinde bulunmaya başladı.”
 

“Demek ki bir takım değişiklikler olmuş. Rusya’nın da bakış açısı değişiyor.”

Rus bankalarının Türkiye'deki partnerlerine “Türkiye’de muhtemelen bir iktidar değişimi olacak. Böyle bir şey olduğu zaman sizin Rusya ile ilgili yatırım planlarınızda değişim olur mu?” sorularını yönelttiğini iddia eden Dürre, “Bu benim için çok önemli ve sansasyonel bir şey.”  dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda liderlerin şahsi görüşmeleri üzerinden yürüdüğü için Rusların yaşananları algılamakta zorlandığı görüşüne de yer veren Dürre, Rusya'nın da bakış açısının değiştiğini belirtti. Bu durumun Türkiye-Rusya ilişkilerindeki geleceği konusunda nasıl bir etki yaratacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

rusya akp seçim rus bankaları ikbal dürre