Faşist Molla Diktatörü Hamaney'in Kız Kardeşi de Başkaldırdı: Onu Kardeşlikten Çıkarttım

TAKİP ET

Faşist molla rejiminin diktatörü Hamaney'in kız kardeşi mektup yazarak Hamaney'i kardeşlikten çıkardığını duyurdu.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "başörtüsünü düzgün takmadığı" gerekçesiyle gözaltına alınıp hayatını kaybetmesinden sonra ülkede başlayan protestolar devam ediyor. 

Protestolar üçüncü ayına girerken, faşist molla diktatörü Ayetullah Ali Hamaney'in kız kardeşi, Devrim Muhafızları'na 'silah bırakma' çağrısı yaptı. Badri Hüseyni Hamaney, "Kardeşimin eylemlerine karşı çıktığımı söylemem için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum" dedi.

Badri Hüseyni Hamaney'in Fransa'da yaşayan oğlu tarafından yayınlanan mektupta, yazar Arif Keskin tarafından aktarılana göre faşist molla rejimi “despotik hilafet” adlandırılıyor.

Mektupta, “Hamaney, halkın sesini duymuyor." diyen Badri Hüseyni Hamaney kardeşlikten çıkarttığı Ali Hamaney için "Onunla çok kez konuştum, ancak dinlemedi. Sağlığım elverseydi protestolara katılırdım” dedi. 

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Humeyni döneminden Ali Hamaney'in despotik halifeliğine kadar, İslam Cumhuriyeti'nin suçlarının yasını tutan tüm annelerin acısını paylaşıyorum. Ali Hamaney'in Devrim Muhafızları ve paralı askerleri bir an önce silahlarını bırakmalı ve çok geç olmadan halka katılmalıdır"

 

hamaney İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney hamaneyin kız kardeşi badri huseyni hamaney