Faşist Molla Rejimi, 23 Yaşındaki Protestocuyu Halka Açık Şekilde İdam Etti

TAKİP ET

23 yaşındaki Mecidrıza Rahnavard, faşist molla rejimi tarafından idam edilen ikinci protestocu oldu.

İran'ın faşist molla rejimi, Mahsa Amini'nin ölümünün ardından yapılan protestolarda Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı milis güç mensubu "iki kişiyi öldürdüğü" ileri sürülen Mecidrıza Rahnavard’i halka açık bir şekilde idam etti.

Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı milis güç 2 Besic üyesini öldürdüğü ve 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle idama mahkum edilen 23 yaşındaki Mecidrıza Rahnavard’in idam cezası bu sabah Meşhed kentinde halka açık bir şekilde infaz edildi.

Rejimin Meşhed Devrim Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianameye göre Mecidrıza Rahnavard, "kasten öldürmek", "devlete karşı savaş açmak" ve "4 kişiyi kasten yaralamak" suçlarından idama mahkum edilmişti.

İran'da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde başlayan ve yaklaşık 3 aydır devam eden protestolarda tutuklanan 11 kişi idam cezası aldı. Geçen hafta da bir Besic üyesini yaraladığı gerekçesiyle Muhsin Şikari adlı gösterici idam edilmişti. Rahvanard, faşist molla rejiminin idam ettiği ikinci gösterici oldu.

 

iran mahsa amini protestoları idam protestocu idam