Faşist Molla Rejimi, Güney Azerbaycanlı Öğrencileri Zehirlemeye Devam Ediyor: 20 Kız Öğrenci Daha Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

İşgal altındaki Güney Azerbaycan'ın başkenti Tebriz'deki bir kız okulunda 20 öğrenci zehirlendi. Öğrenciler, solunum zorluğu ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

İşgal altındaki Güney Azerbaycan'ın başkenti Tebriz'deki bir kız okulunda 20 öğrenci zehirlendi. Öğrenciler, solunum zorluğu ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Doğu Azerbaycan Acil Durum Merkezi Başkanı Asgar Caferi, "Tebriz'in Bagmişeh bölgesindeki bir okulda 15 yaşında 20 öğrenci solunum zorluğu ve nefes darlığı şikayetiyle Sina Hastanesine kaldırıldı" açıklamasını yaptı.

Zehirlenmenin nedeni henüz bilinmiyor. Faşist Molla Rejiminin İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlık, okullarda toplu zehirlenme vakalarıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 100’den fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İran’da son aylarda okullarda toplu zehirlenme vakaları arttı. 30 Kasım 2022’den bu yana genellikle kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda yaşanan zehirlenmelerde, 238 okulda 5 binden fazla öğrenci etkilendi.

Zehirlenen öğrencilerde solunum sıkıntısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve uzuvlarda uyuşma gibi belirtiler görülüyor. Bazı öğrenciler ise baygınlık geçiriyor. Öğrencilerin çoğu hastanede tedavi altına alınıyor.

 

faşist molla rejimi güney azerbaycan tebriz kız öğrenci zehirlendi