Faşist Molla Rejimi, Hazar Denizi Üzerinden Soykırımcı Putin Diktatörlüğüne Mühimmat Sağlıyor

TAKİP ET

Sky News'ın ortaya çıkardığı belgelere göre Faşist Molla Rejimi'nin İşgalci Rusya'ya yüksek miktarda silah malzemesi sağladığı kanıtlandı.

Faşist Molla Rejimi'nin İşgalci Rusya'ya yüksek miktarda silah malzemesi sağladığı iddia edildi.

Bir güvenlik kaynağına göre, yaklaşık 100 milyon adet mermi, 300 bin adet havan mermisi ve 10 bin adet çelik yelek ile miğfer gibi malzemeleri Ocak ayında İran'dan yola çıkan iki Rus bayraklı gemi tarafından Rusya'nın Astrakhan Limanı'na teslim edildi.

Faşist Molla Diktatörlüğü, Ukrayna işgali sürerken Moskova Rejimi'nin en önemli müttefiklerinden biri oldu. Batı'nın izole ettiği Rusya, İran'ın desteğiyle savaşa devam edebilirken, İran da Rusya'ya silah desteği sağlamaya devam ediyor.

Güvenlik kaynağı, İran'ın gönderdiği kargo gemilerinin Ukrayna'da kullanılmak üzere yaklaşık 200 konteyner dolusu cephane taşıdığını belirtti. Ancak, kaynak hangi ülkeden olduğunu açıklamadı.

Habere göre, geçen sene Batılı ve Ukraynalı yetkililer, İran'ı Moskova'ya dron sağlamakla suçlamıştı. Rusya ise bu iddiaları reddederek, İran'dan askeri ekipman aldığına dair herhangi bir kanıt olmadığını savundu.

iran rusya mühimmat destek