Faşist Molla Rejimi, Kaşkay Türklerini Yurtlarından Zorla Göç Ettiriyor

TAKİP ET

İran'ın Eglid bölgesinde, Kaşgay Türklerinin yoğun yaşadığı bir köyde, kolluk kuvvetleri Kaşkay Türklerine ait binaları ihtar etmeden yıkıma başladı. Birkaç gün önce gerçekleşen yıkımın gerçekleştiği bölge, hayvancılıkla uğraşan Kaşkayların otlak bölgesi olarak biliniyor.

Faşist Molla Rejimi, Kaşkay Türkleri'nin ata yurtlarından zorla göç ettirilmesine devam ediyor.

İran'ın Eglid bölgesinde, Kaşgay Türklerinin yoğun yaşadığı bir köyde, kolluk kuvvetleri Kaşkay Türklerine ait binaları ihtar etmeden yıkıma başladı. Birkaç gün önce gerçekleşen yıkımın gerçekleştiği bölge, hayvancılıkla uğraşan Kaşkayların otlak bölgesi olarak biliniyor.

Geçtiğimiz yıl da İsfahan'ın Samirom bölgesindeki Kaşkayların mülkleri için de ihtarsız yıkım gerçekleştirilmiş ve bölgedeki Türklerin zorla göç ettirilmesi yönünde ısrarlı uyarılar yapılmıştı. Şiraz, Firuzabad, Feraşbend, Kazerun, Abade ve Semirom gibi şehirlerde yaşayan ve 2 milyona yaklaşan nüfusları bulunan Kaşkay Türkleri, yıllardır Faşist Molla Rejimi'nin baskısı altında.

Tahran Diktatörlüğü yıllardır ayrımcılıkla karşı karşıya kalan Kaşkay Türklerinin kültürleri ile dillerine saygısızca saldırıyor. Ata yurtlarından zorla göç ettirilmeleri sonucunda Kaşkay Türkleri; kültürel mirasını ve kimliklerini kaybetme riski taşıyor.

faşist molla rejimi iran şiraz kaşkay türkleri zorla göç ettirilme