Faşist Molla Rejimi, Tractor'ün Eski Futbolcusuna 'Allah'a Karşı Savaş Açmak' Suçundan İdam Cezası Verdi

TAKİP ET

İranlı futbolcu Amir Nasr-Azadani, Mahsa Amini protestolarına katıldığı gerekçesiyle "Allah'a karşı savaş açmak suçundan" idam cezasına çarptırıldı.

22 yaşındaki Mahsa Amini'nin Eylül ayında Tahran'da faşist molla rejiminin ahlak polisi tarafından gözaltında öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda binlerce kişi tutuklandı. Faşist molla rejimi tutuklananlara idam cezası vermeye başladı.

Daha önce Türk takımı Tractor'de de forma giyen Amir Nasr-Azadani, İsfahan'da güvenlik güçlerinden üç kişinin öldürüldüğü "silahlı ayaklanmaya" katıldığı iddiasıyla Eylül ayında tutuklandı.

26 yaşındaki futbolcu "isyan etmek, yasadışı çetelere üye olmak, güvenliği baltalamak için gizli anlaşma yapmak ve muharebeye yardım etmek" ile suçlandı. Faşist molla rejiminin idaresindeki İran'da "Allah'a karşı savaş açmak" anlamına gelen muharebe suçlaması ölüm cezasıyla sonuçlanıyor.

Türkiye’nin de üyesi olduğu Uluslararası Futtbolcular Birliği FifPro, Nasr-Azadani'nin "ülkesinde kadın hakları ve temel özgürlükler için kampanya yürüttükten sonra" infazla karşı karşıya kalabileceği haberlerinin "şoke edici ve mide bulandırıcı" olduğunu açıkladı.

iran idam tractor fc amir nasr azadani mahsa amini