Faşist Molla Rejiminin Güney Azerbaycan Türklerine Baskısı Artıyor: Bir Türk Daha Tutuklandı

TAKİP ET

Güney Azerbaycanlı milli aktivist Cafer İsmailzade tutuklandı.

İran'ın faşist molla rejiminin Güney Azerbaycan Türklerine yönelik baskısı giderek artıyor. İnsanların yaşam biçimine doğrudan müdahale eden İslamcı bir ideolojiyi benimseyen Tahran merkezli İran İslam Cumhuriyeti, Güney Azerbaycan'da sayıları 35 milyonu aştığı tahmin edilen Türklere yönelik baskısını uzun yıllardır sürdürüyor. 

Urmu Gölü'nü besleyen akarsulara anormal sayıda baraj inşa ederek tuzlu bir yapıda olan gölü maksatlı biçimde kurutan Tahran rejimi, gölün kurumasıyla birlikte giderek artan toz fırtınaları ve kuraklığın tesiriyle yaklaşık 10 milyon Güney Azerbaycan Türkünü anavatanlarından uzaklaştırarak Güney Azerbaycan Türklüğünü ortadan kaldırmayı planlıyor.

İran'ın Faşist Molla Rejimi Güney Azerbaycan'ın Hayat Kaynağı Urmu Gölü'nü Maksatlı Olarak Kurutuyor

Cafer İsmailzade Tutuklandı

Buna paralel olarak anavatanlarını müdafaa eden Güney Azerbaycan Türklerine yönelik baskı ve şiddet giderek artıyor. Sürekli olarak devam eden tutuklamalara bir yenisini ekleyen Tahran rejimi, dün Güney Azerbaycan'ın tarihi başkenti Tebriz'de milli aktivist Cafer İsmailzade'yi tutukladı.

Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray'ın haberine göre İsmailzade'nin evini basan Fars polisi Cafer İsmailzade ve oğlu Atila İsmailzade'nin telefonlarına ve flaş belleklere el koydu.

Baba oğul 2020 yılında Tebriz Devrim Mahkemesi Birinci Şubesi tarafından "bildiriler dağıtarak, ilan panolarına yazılar yazmak, fotoğraflayarak çekim yapıp yayınlayarak rejime karşı propaganda yapmak" suçlamasıyla 6 ay hapse mahkum edilmişlerdi. 

faşist molla rejiminin güney azerbaycan türklerine baskısı artıyor bir türk daha tutuklandı