Faşist Moskova Rejimi, 70 Yaşındaki Bir Kadına Sırf 'Zelensky Yakışıklı' Dedi Diye Ceza Verdi

TAKİP ET

Faşist Moskova Rejimi, 70 yaşındaki bir kadına, sırf Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için 'yakışıklı genç adam' dediği için 40 bin ruble (9500 TL) para cezası verdi.

Moskova merkezli bir insan hakları örgütü, Olga Slegina isimli kadının, geçen aralıkta bir sağlık merkezinde Zelenskiy ile ilgili konuşurken gözaltına alındığını bildirdi. Slegina, Zelenskiy için “deli” diyen başka bir kadına “Bence iyi bir espri anlayışı var. Yakışıklı genç bir adam” dediği ve bunu duyanların ihbarı üzerine polis tarafından götürüldüğü belirtildi.

Slegina, “Zelenskiy’i övmek ve (İşgalci) Rus ordusunun itibarına saygısızlık” suçlamasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu. Beş dakika süren duruşmada 40 bin ruble (9500 TL) para cezasına çarptırıldı.

Okuyamadığı bir kağıdın kendisine imzalatıldığını anlatan kadın da, olay karşısında şoke olduğunu ve neler olduğunu anlayamadığını söyledi.

İŞGALCİ RUSYA’DA UKRAYNA KARŞITI BASKI

Rusya’da Ukrayna'ya yönelik işgalden sonra kabul edilen yasayla soykırımcı Rus ordusuna saygısızlık edenlere hapis ve para cezası verilmesi öngörülüyor. Savaş karşıtı Rusların düzenlediği gösterilerde de binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

volodimir zelenskiy Volodimir Zelenski yakışıklı olga slegina para cezası Ukrayna rusya