Fatih Altaylı Afganistanlılara Türkiye'de Kamp Kurulacağını Yalanlayan Dışişleri Bakanlığı'na Yanıt Verdi

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Afganistanlı göçmenler için Türkiye'de kamplar kurulacağına ilişkin iddiaları yalanlayan Dışişleri Bakanlığı'na yanıt verdi.

HaberTürk'teki köşesinde "İyi ki varsınız sevgili dostlar" başlığıyla yayımlanan yazısında Fatih Altaylı, "Ne güzel değil mi, iyi ki bize dost ülkeler var, iyi ki bize dost ülkelerin Devlet Başkanları, Başbakanları, Bakanları var. İyi ki varlar. Mesela elini kolunu sallaya sallaya gelen Afgan sığınmacılara karşı bizim yöneticilerden tık ve gık çıkmazken, sağ olsun Rusya Devlet Başkanı 'Dostumuz' Vladimir Putin uyarıyor, 'Aman dikkat, aralarında eylem yapmaya gelen Taliban ve El Kaide’ye bağlı teröristler olabilir. İçeriye iyice kontrol etmeden sokmayın' diye" ifadelerine yer verdi.

Putin'in açıklamalarının üzerinden çok geçmeden Türkiye'de Afganistanlı göçmenler için kamp kurulacağına ilişkin açıklama yapan İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace'ın sözlerini hatırlatan Altaylı, "Sağ olsun İngiliz dostlarımız, bize değer veriyorlar da başımıza gelecekleri önceden haber veriyorlar" dedi.

Bu açıklamaları bu konuda bir mutabakat olduğuna yoran Altaylı, "Bizimkilere kalsa duymayacağız böyle bir kampın oluşturulacağını. Hatta böyle bir kamp açılsa bile muhtemelen haberimiz olmayacak. Bu yüzden iyi ki dostlarımız var diyorum. Bize söylenmeyen, bizden gizlenen ne varsa onlardan duyup öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın Yalanlamasına Cevap

İngiliz Savunma Bakanı Wallace'ın açıklamasına cevaben Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen yalanlamaya da değinen Fatih Altaylı yazısında, "Bu arada bizim Dışişleri Bakanlığı açıklama yapmış, “Yok böyle bir anlaşma uzlaşma” diye. Bana sorarsanız böyle bir uzlaşma vardır da, sizin haberiniz olmayabilir. İngiliz Bakan’ın bize yalan söylemek için bir gerekçesi yok ki! O yüzden tanıdık bildik birileri var ise siz İngiltere’ye bir arayıp sorun. Son bilen siz olmayın… Sonra mahcup da olmayın. Hala öyle bir şeyiniz var ise" ifadelerine yer verdi.

Fatih Altaylı Afganistanlılara Türkiye'de Kamp Kurulacağını Yalanlayan Dışişleri Bakanlığı'na Yanıt Verdi