Fatih Altaylı 'AKP'nin Şeyhülislamı Ali Erbaş'a İsyan Etti: Bu Hangi Devrin Adeti Şeyhülislam Ali Efendi?

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, laikliğe savaç açan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirdi.

Gazeteci Barış Pehlivan, Kahramanmaraş'taki Arınç Kuran Kursu'nda yaşanan taciz olaylarını ortaya çıkarmış, olayda Kuran kursu hocasının 4 çocuğu istismar ettikten sonra Diriliş Ertuğrul seyrettirdiğinin öğrenilmesi tepkilere yol açmıştı.

Pehlivan'ın haberini hatırlatan Fatih Altaylı, "Olayın başlı başına bir felaket, bir rezalet olmasının ötesinde dosya içeriği öylesine utanç verici, o kadar rahatsız edici, çocukların yaşadıklarını anlattığı detaylar tahammül sınırlarının o kadar ötesinde idi ki, Barış Pehlivan’ın haberinin tamamını okuyamadım" dedi.

"Asabım bozuldu. İnsanlıktan utandım. İnsandan tiksindim. Ettiğim küfürün, ağzımdan çıkan bedduanın haddi hesabı yok. Mevzuyu duydunuz muhtemelen. Kahramanmaraş’ta bir Kuran kursunda erkek çocuklara tacizde bulunmuş hocalardan biri. Bir kez de değil" diyen Altaylı, "Defalarca. Rezillik ortaya çıkınca, çocuklar sapık canavarın yaptıklarını detaylarla anlatmışlar. Burada aktarmayacağım. İnsanlığınızdan utanmayın diye" ifadelerini kullandı.

Günaydın Kelimesinden Rahatsız Olanlardan, Makam Denince Aklınca Mercedes Gelenlerden, Diyanet'i Siyasetin Emrine Verenlerden...

 

"Günaydın kelimesinden rahatsız olanlardan, Yahudi selamını İslamiyet zannedenlerden, deniz mahsullerini haram ilan edenlerden, makam deyince aklına Mercedes S 500 gelenlerden, Diyanet'i siyasetin emrine verenlerden, kendilerini doğrudan ilgilendiren böyle bir konu ile ilgili 'tık' yok" diyerek olaya sessiz kalan kurumları ve yöneticilerini eleştiren Altaylı, bunca rezilliğe rağmen Erbaş'ın yeniden Diyanet İşleri Başkanı olarak atanmasını işaret etti.

"Mevcut Diyanet İşleri Başkanı ne zaman toplumun sinir uçları ile oynayıp, Anayasa’yı ayaklar altına alacak bir şeyler yumurtlasa AK Parti’ye yakın tanıdıklardan 'Ya aslında iktidar da bunun söylediklerinden yaptıklarından rahatsız. Adam yokluğunda yanlışlıkla atandı' der dururlardı" diyen Altaylı, "Anlaşılan o ki, yanlışlıkla atanmamış. Ya da adam yokluğu aynen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Fatih Altaylı 'AKP'nin Şeyhülislamı Ali Erbaş'a İsyan Etti Bu Hangi Devrin Adeti Şeyhülislam Ali Efendi?