Fatih Altaylı: Bakan Şimşek'in Asıl Derdi Gelmeyen Yatırımlar ve Erkan Hakkında ABD'de Süren Dava İdi

TAKİP ET

Fatih Altaylı, eski Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın Amerika'da süren davası ve gelmeyen yatırımlar nedeniyle AKP'li Bakan Şimşek'in yakındığını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan geçtiğimiz günlerde görevinden affını istemişti. İstifa eden Gaye Erkan'ın yerine ise Fatih Karahan getirildi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı Fatih Karahan Oldu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstifa Etti

Gazeteci Fatih Altaylı'nın konuyla ilgili söyledikleri ise dikkatleri üzerine çekti. Erkan'ın ABD'de devam eden davası ve gelmeyen yatırımlar dolayısıyla istifa ettiğini söyleyen Altaylı, Erkan'ın istifa etmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: 

''Bakan Şimşek’in asıl derdi, gelmeyen yatırımlar ve Erkan hakkında ABD’de süren dava idi. Şimşek’in Hafize Gaye Erkan’dan umudu kesmesinin bir diğer önemli nedeni ise beklenen sıcak ve ılık paranın muhtemelen bu nedenle bir türlü gelmemesiydi ve son dönemde bunu saklamıyor, yakın çevresine hatta çok da yakın olmayan çevresine bile bundan yakınıyordu. Gaye Hanım becerememişti."

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ı değerlendiren Altaylı şunları söyledi: 

"Belki de Durmuş Yılmaz’dan ve sonrasında Naci Ağbal’dan bu yana yaptıkları en doğru atama olabilir. Ama sorun şu ki, bu iktidar döneminde Merkez Bankası Başkanlarının görev süreleri giderek kısalıyor, üstelik liyakatle ters orantılı olarak. Bakalım Fatih Karahan’ın bu görevi ne kadar sürdürebilecek.”

fatih altaylı hafize gaye erkan fatih karahan merkez bankası istifa yatırım