Fatih Altaylı: Cübbeli Ahmet Benimle Takıla Takıla Atatürkçü Oldu

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, Cübbeli Ahmet'in kısa bir süre önce söylediği sözlere ilişkin dikkat çekici bir ifade kullandı.

Dün HaberTürk'te canlı yayımlanan Teke Tek programında Fatma Girik'in cenazesinde yaşananlar konuşulduğu sırada Nevzat Çiçek, "Bu toplumun en büyük sorunu bu değil mi? Atatürkçülük illa birilerinin tekelinde olmak zorunda mı? Muhafazakarlık illa birilerinin tekelinde olmak zorunda mı? Siz de biliyorsunuz, bu toplumda bir din alimi 'Atatürk'e karşı' gibi lanse ediliyordu. Çıktı en son bir şeyler söyledi. Şimdi nereye koyacaksınız?" diye sordu.

Fatih Altaylı'nın "Cübbeli Ahmet mi?" diye sorması üzerine Çiçek "Evet Cübbeli Ahmet söyledi, insanların değişme ihtimalini niye baypas ediyoruz ki? Bir insan geçmişte Atatürk'le ilgili farklı düşünebilir" diye konuştu.

Bunun üzerine araya giren Fatih Altaylı, "Cübbeli Ahmet benimle takıla takıla Atatürkçü oldu" dedi. Altaylı'nın sözleri stüdyoda gülüşmelere neden oldu. Altaylı, "Biliyorsun benim programa geldi iki üç kere. Baktı ki bu Atatürkçüler kötü adamlar değilmiş, hatta iyi ve namuslu adamlarmış gördü o da, ondan herhalde" ifadelerini kullandı.

Cübbeli: Ben Atatürk Dönemi Diyanetini İstiyorum

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Bir zamanlar Atatürk'ü savunduğum için de hedef olmuştum. Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?” açıklamasını yapmış, Cübbeli'nin açıklaması çok konuşulmuştu.
 

cübbeli ahmet fatih altaylı atatürkçü teke tek nevzat çiçel nevzat çiçek sezen aksu faruk acar