Fatih Altaylı: Cumhur Koalisyonunun Toplam Oyu Yüzde 30'larda

TAKİP ET

Fatih Altaylı, HaberTürk'teki köşesinden erken seçim iddialarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Altaylı, "Abuk Sabuk" başlığıyla yayımlanan yazısında "Cumhur koalisyonunun" erken seçime gitme ihtimalini akılla ve izanla bağdaşmayan bir durum olarak yorumladı.

İktidarın sonuna kadar bekleyeceğini savunan Altaylı, hükümetin ülkeyi erken seçime götürme ihtimalini "Zaten kötüye giden ekonomik durum, salgınla birleşince içinden çıkılmaz bir hal almış, işsizlik oranı yüzde 20’lere dayanmış, genç işsizliği yüzde 30’ların üzerinde, gerçek enflasyon yüzde 30’ların üzerinde, ücretli yaşam savaşı veriyor, hizmet sektöründe batan batana, iktidarın gündem belirleme gücü neredeyse sıfıra inmiş, AK Parti’nin 2003’teki oy oranının altına inmiş olması ihtimali yüksek, iktidar ittifakının toplam oyu yüzde 30’larda ve bu iktidar erken seçime gidecek öyle mi!" sözleriyle değerlendirdi.

"Pandeminin bitmesini, ekonomik koşulların bir nebze olsun düzelmesini, 2023’e kadar bir mucize olmasını umacaktır" diyen Altaylı, iktidarın kendi oylarını yüzde 40'ın üstüne tekrar çıkmadan seçime gitmeyeceğini belirttiği yazısını "Velev ki, 20’lere düşüp toplumsal baskı ile gitmek zorunda kalmasın!" sözleriyle bitirdi.

Erken seçim ihtimali ile ilgili olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Koşullar Türkiye’yi erken seçime götürecek. Sonbaharda erken seçim olabilir" demiş, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise sahada seçim talebi gördüğünü, partisinde ise Kasım ayı gibi seçim beklendiğini açıklamıştı.

Fatih Altaylı İktidar İttifakının Toplam Oyu Yüzde 30'larda