Fatih Altaylı'dan 'Doğalgaz Müjdesi' Yorumu: Günlüğü 5 Liraya Geliyor, Olsa Olsa Sadaka Olur

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin 20 Nisan'da Botaş'ın sistemine gireceğini ve her ay 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceğini duyurdu. Bu açıklamaya Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan tepki geldi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin 20 Nisan’da Botaş’ın sistemine gireceğini ve her ay 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceğini duyurdu. Bu açıklamaya Habertürk yazarı Fatih Altaylı’dan tepki geldi.

‘Mutfak ve sıcak su bedeli diye açıklandı’

Altaylı, ‘Rezerv az değil’ başlıklı yazısında, doğalgaz indiriminin parasal karşılığının 125 ila 150 TL arası olduğunu ve yaz aylarında anlamlı bir fark yaratmayacağını belirtti. Altaylı, “Abonelerin ne kadarı doğalgazı mutfağına da bağlatabilmiş onu da bilmiyoruz çünkü güvenlik nedeniyle her mutfağa doğalgaz bağlanamıyor” dedi.

‘Buna pek müjde diyemiyorum’

Altaylı, indirimin detaylarının net olmadığını da vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Ben buna pek müjde diyemiyorum. Diyen olacağını da pek zannetmiyorum. Günlüğü 5 TL’ye gelir. Olsa olsa “sadaka” denir. Dilenciye bile verseniz, ters ters bakar. İçinden ne der bilemezsiniz!”

‘Bu gaz bir süre sonra Botaş’ın sistemine dahil olacak’

Altaylı, yazısının son bölümünde ise Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin gerçekten varolup olmadığını ve çıkarılabilirliğini araştırdığını ve bu konuda ABD’den Türkiye’ye gelen bir uzmanla görüştüğünü anlattı. Altaylı, uzmanın kendisine şunları söylediğini aktardı:

“Fatih Bey, daha önceki yazınızda ilgili bir düzeltme yapayım. Bu Karadeniz doğalgazı 20 Nisan’da Botaş’ın sistemine girmeyecek. Bu sadece gazın artık çıkarıldığını ve yüzeye sağlıklı biçimde ulaştığını gösteren bir tören. Ama şurası kesin ki, bu gaz bir süre sonra Botaş’ın sistemine dahil olacak.”

Altaylı, bu sürenin ne kadar olduğunu sorduğunda ise uzmanın “En iyi ihtimalle birkaç ay. Muhtemelen biraz daha uzun bir süre” dediğini yazdı.

Altaylı, son olarak uzmanın bu gazın çıkarmaya değer olduğunu ve doğalgaz fiyatlarının ucuzlayacağını söylediğini belirtti.

fatih altaylı doğal gaz doğalgaz