Fatih Altaylı'dan Emniyet'e: Ben Dezenformasyon Yapıyorsam Yakaladığınız Adam Neyin Nesi!

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklayan Emniyet'e tepki gösterdi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu geçtiğimiz günlerde e-Devlet sisteminin hacklendiğini duyurmuş ve bu durumu yetkililere bildirmesine rağmen uyarılarının görmezden gelindiğini belirterek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın kimlik bilgilerini sansürleyerek yayımlamıştı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Tahliye Edildi


HaberTürk'teki köşesinde "E-devlet hacklenmediyse bu bilgiler ne!" başlıklı bir köşe yazısı yayımlayan Fatih Altaylı, gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun iddialarının doğru olduğunu söyledi. Haskoloğlu'nun dikkat çekici açıklamasının ardından tutuklandığını fakat farklı gazetecilerin de kimlik bilgilerini ele geçiren bilgisayar korsanlarının hedefi olduklarını açıkladığını hatırlatan Fatih Altaylı yazısında "Herkes bilsin ki, İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması gerçeği yansıtmıyor. E-Devlet hacklenmiş" demiş, "Hadi benimki önemli değil de. Kim bilir devletin ne gizli bilgileri, devleti yönetenlerin bilgileri ele geçirilmiş. Ve Bakanlık bu durumu gizliyor, yok öyle şey diyor. O zaman iki seçenek var. Ya bu sistemin içindeki biri bu bilgileri alıp paylaşıyor ya da hacklenme olayı doğru. En iyisi ben İçişleri Bakanlığı’nı da dava edeyim ki, gerçek ortaya yargı yoluyla çıksın" ifadelerini kullanmıştı.

Emniyet'ten Suç Duyurusu

Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Resmi kurumların konuyla ilgili yaptığı açıklamaların aksine kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yönlendiren gazeteci Fatih Altaylı hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır" denilmişti.

Emniyet'ten Fatih Altaylı Hakkında Suç Duyurusu

Fatih Altaylı'dan Emniyet'e Tepki

"Aldığımız yanıta bak. Devletin benim ve sizlerin güvenliğinden sorumlu resmi kuruluşu, bu rezaletin nasıl oluştuğunu araştırıp soruşturmadan bir açıklama yapıyor, 'Fatih Altaylı dezenformasyon yapmaktadır, hakkında suç duyurusunda bulunacağız' diyor"diyen Altaylı, "Ayıptır. Mağdurun suçlu gösterildiği bir sistem mi yaratmak istiyorsunuz? Vatandaşı korumaktansa suçlamak daha mı kolay!" tepkisini gösterdi.

"Gerçek mi, dezenformasyon mu yarın telefonumla beraber savcılığa başvurduğum zaman herkes görecek zaten ama buna bile gerek kalmıyor" diyen Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Dün Yakaladığınızı Açıkladığınız Adam Neyin Nesi!"

"Beni suçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü dün resmi bir açıklama ile beni ve başka birçok kişiyi 'Dolandırmaya çalışan' kişinin yakalandığını söylüyor. Haydaaaa! Ben dezenformasyon yapıyorsam, dün yakaladığınızı açıkladığınız adam neyin nesi!

Bursa’da oturan 17 yaşında bir gençmiş. Öyle diyorsunuz açıklamanızda. Söylesenize ben dezenformasyon yapıyorsam,  bu çocuk aralarında Ahmet Hakan’ın da, Fatih Portakal’ın, Nevşin Mengü’nün de bulunduğu sayısını bilmediğimiz kişinin, en gizli bilgilerini nasıl ele geçirmiş!

Onca gazeteci yazıp söyledi, sonunda ben yazınca harekete geçtiniz ve açıklamalarınızda sadece benim adıma yer vererek faili yakaladınız. Sağolun. Ama hem beni yalancılıkla suçlayıp hem de benim de aralarında bulunduğum birçok insanın bilgilerini ele geçiren, bundan menfaat elde etmek isteyen birinin varlığını kabul etmek ve yakalamak nasıl oluyor onu da anlamadım.

"Mağduru Suçlamaktansa..."

Mağduru suçlamaktansa, 'Yazılar ve açıklamalar ihbar kabul edilerek yapılan operasyon sonucunda adı geçen kişilerin bilgilerini henüz belirlenemeyen bir yolla ele geçiren bir kişi yakalandı' demek ağırınıza mı gidiyor!

İlle 'suç duyurusu' falan diyerek vatandaşı bir tehdit, bir sindirme girişiminde bulunmak mı lazım! Bulunun isterseniz. Karşılıklı 'Bulunuşuruz'. Çok şükür Adalet’ten, gerçek Adalet'ten asla korkmadık. Korkanlardan olmadık.

Ha bu arada aklınızda bulunsun. Suç dolandırıcılık değil. 'Devlette kalması gereken kişisel bilgileri ele geçirmek yoluyla şantaj' suçu. Biz dolandırılmadık. Bilgilerimiz ele geçirildi. Devletimize emanet bilgilerimiz." 

fatih altaylı emniyet genel müdürlüğü emniyet ben dezenformasyon yapıyorsam yakaladığınız adam neyiin neyin nesi gazeteci