Fatih Altaylı'dan Erken Seçim Yazısı

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin oy kayıplarını telafi etmek için giriştiği hamleleri değerlendirerek muhtemel bir erken seçimin kimseyi şaşırtmayacağını yazdı.

"Borçluların borçları ödeniyor, yeni kadrolar açılıyor, EYT sorununun çözüleceğine yönelik açıklamalar geliyor, giderlerse gitsinler denilen sağlık çalışanları için düzenlemeler yapılıyor…" diyen gazeteci Fatih Altaylı, "Belli ki, seçim geliyor" tahmininde bulundu.

AKP'nin hamlelerinin erken seçimin işaretçisi olduğunu savunan Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm bunlardan sonra Kasım ayında bir erken seçim olursa kimse şaşırmaz herhalde. Çünkü bu 'seçim ekonomisinin' Haziran’a kadar etkisini koruması pek mümkün görünmüyor."

AKP Tüm Tuşlara Basıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce imkansız olduğunu savunmasına rağmen KYK borçlarındaki faizlerin bir süre önce silindiğini açıkladı. Bunların ardından yine daha önce görmezden gelinen EYT sorununun çözümü için bir formül üzerinde çalışıldığı açıklandı. Ve son olarak 6 milyon vatandaşın borçlarının devlet tarafından ödeneceği duyuruldu. 

6 Milyon Kişinin 30 Milyar TL Borcunu Devlet Karşılayacak

Ankara'da 'Genel Af' Kulisi: AKP Seçim Öncesi 'Tüm Tuşlara Basacak'

 

fatih altaylı erken seçim genel seçim yazısı gazeteci habertürk kasım ayında kasım iddiası borçluların boçları ödeniyor yeni kadrolar açılıyor eyt emeklilikte yaşa takılanlar sorununun seçim ekonomisi haziran