Fatih Altaylı'dan 'Körfez Kaynaklı Büyük Miktarda Para' İddiası

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, daha önce AKP'de önemli görevler üstlenmiş bir kişinin, iktidarın seçimi kazanabilmek için Türkiye'ye çok büyük miktarlarda para sokacaklarını söylediğini yazdı.

HaberTürk'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda, bir süre önce bir yemekte eskiden AKP'de önemli görevler üstlenmiş ve daha sonra siyaseti bırakmış bir tanıdıkla karşılaştığını belirten Altaylı, "Muhalefetin seçimi kazandık havasına girmesini eleştirerek çok doğru yapıyorsun" dediğini yazdı.

"Şu an AKP ve Cumhurbaşkanı çok yıpranıyor. Ama yıpratan muhalefetin etkili muhalefeti değil. Şu anda en büyük muhalefet partisi HPP. Yani enflasyonun gaz verdiği Hayat Pahalılığı Partisi. Elbette bunun arkasında iktidarın uzun zamandır yaptığı yanlışlar, hatalı kararlar ve inatlar var. Ama bilmediğiniz bir şey AKP’nin ve Erdoğan’ın her an şapkadan tavşan çıkarabileceği. Ve çıkartıyorlar" diyen eski AKP'linin bu kaynak için "Milyarlarca dolarlık körfez ağırlıklı kaynak" dediğini aktaran Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Kim Veriyor Bu Parayı?"

"Anlamadım. 'Seçime kadar Türkiye’ye çok büyük miktarlarda para sokacaklarını düşünüyorlar ve bunun bir kısmı geldi bile. Dahası da gelecek' dedi. 'Kim veriyor bu parayı' diye sordum.

"Büyük Bölümü Körfez'den"

'Büyük bölümü Körfez'den, bir kısmı Uzakdoğu'dan, belki pek azı da Kuzey’den diye konuşuluyor. Ama çoğu İslam coğrafyasından.' 'Peki kim veriyor' diye ısrar ettim. 'O kadarını bilemem ama geliyor' dedi.

'Kaydi para olmalı. Bir yerde izi bulunur' dedim. 'Nakdi para. Görenlerle konuştum' diye ısrar etti. 'Peki diyelim ki, haklısın. Geldi. Geri nasıl ödenecek bu para' diye sordum.

"İnanmadım, Acaba İnansa mıydım!"

'Seçimi kazanmaya odaklılar. Seçimi kazanmadıktan sonra hiçbir şeyin önemi yok. O yüzden öncelik seçimi kazanmak. Ödemesi kolay. Bu para Türkiye’ye dolar 18 TL iken girer bozulur. Sonra dolar düşürülür bir miktar geri alınır geri gider' dedi. 

Açık söyleyeyim, bu sözlere hiç ama hiç inanmadım. O yüzden de 15-20 gündür yazmadım. Ama şimdi bakıyorum da gelişmelere. Acaba inansa mıydım!"

Prof. Dr. Veysel Ulusoy'dan Dikkat Çekici 'Net Hata Noksan' Yazısı

fatih altaylı aktardı akp ve erdoğan en çok yıpratan parti hdpp hpp hayat pahalılığı partisi