Fatih Altaylı'dan 'Şam' Göndermeli Ukrayna Yorumu

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine ilişkin "Şam'da akşam namazı" göndermeli yorum yaptı.

(Fotoğraf: Rus diktatörü Putin ve Suriye diktatörü Esad Şam'daki Emevi Camii'nde) HaberTürk'teki köşesinde "Ekonomik kriz şansımız mı oldu" başlıklı bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna saldırısı ile Avrupa'yı yeniden kendisine yaklaştırdığını ve Kuzey Akım projesinin durmasını sağlayarak en önemli siyasi hedefine ulaştığını belirterek "'Bu elbette Rusya’nın saldırganlığını, egemen bir devlete 'dalmasını' mazur kılmaz ama ABD’nin ellerinin de en az Rusya’nınki kadar kirli olduğunu bilmemiz gerekir' dedim hep. Güneyimizdeki vekalet savaşlarına, kuzeyimizdeki bir vekalet savaşı eklendi. Yıllardır dikkat çektiğim Türkiye’ye yönelik tehdit üst seviyede" dedi.

"Türkiye'nin En Büyük Şansı..."

"Türkiye’nin en büyük şansı ise böyle bir duruma 'Ciddi bir ekonomik krizin' içinde yakalanmış olması" diyen Altaylı, "Ülke içindeki şartlar o kadar ağır ki, bu durum Türkiye’nin çok dikkatli adım atmasını, çok dikkatli davranmasını ve tarafsızlığını korumasını sağlıyor. Tam da Cumhuriyet’in kurucu babalarının uyguladığı tarafsızlık politikasına uygun gidiyoruz. Bu noktada tahtaya vuruyorum sürekli" ifadelerini kullandı.

"Bazen Musibet Sandığımız Şey Nimet Olabilir"

Türkiye'nin Rusya'nın Ukrayna işgaline ekonomik krizde yakalanmasının "en büyük şansı" olduğunu belirten Altaylı, "Aksi takdirde neler olabileceğini tahmin etmek bile istemiyorum. Allah muhafaza geçmişin aşırı özgüvenli müdahalelerini tekrarlayıp, yüzümüze gözümüze bulaştırabilir, Kazan Camii'nde namaz nidaları ile gaza gelebilirdik. Bazen musibet zannettiğimiz şey nimet olabilirmiş. Bu kez kötü yönetilen ekonomi bizim nimetimiz oldu. Para kaybediyoruz ama en azından ülkemiz bir maceraya sokulamıyor, canımızı kaybetmiyoruz" şeklinde konuştu.

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

fatih altaylı rusya ukrayna şam kazan camii ekonomik kriz türkiye en büyük şansı