Fatih Altaylı: Kaç Alevi?

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Hüseyin Besli'nin Alevi vatandaşlara yönelik hakarete varan ifadelerine yanıt verdi.

HaberTürk'teki köşesinde "Epeydir ortalarda görünmeyen Hüseyin Besli geri dönmüş, öyle anlaşılıyor. Hüseyin Bey, uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının metin yazarı idi. İBB’den Başbakanlığa uzanan dönemde, Başbakanlığının ilk yıllarında Erdoğan’ın metinlerinde hep onun imzası, onun nihai onayı olurdu. Sonra siyasetten bıktı galiba. Milletvekili olduğu halde Meclis’e pek gitmemeye, Beykoz’da emekli kahvehanelerinde takılmaya başladı. Epeydir de ortalıkta görünmüyor, pek konuşmuyordu. Önceki gün aniden ortaya çıkıverdi" diyen Fatih Altaylı, Hüseyin Besli'nin skandal ifadelerini hatırlattı.

"Şaşırdım" diyen Altaylı, "Bir siyasetçinin yalancılığını vurgulamak için, bir inancın tüm sahiplerini aynı anda karalamak, aynı anda onlara hakaret etmek... Oysa bu toprakların siyasetçileri arasında yalancılık konusunda tam bir al birini vur öbürüne durumu vardır. İster Sünni, ister Alevi ister başka inançtan veya dinden olsunlar, birbirlerinden eksik kalmazlar. Ama bir Sünni politikacı yalan söylüyor diye tüm Sünnileri 'yalancı' olarak yaftalayamazsak, başka bir inanç için de aynı şeyi yapamayız" ifadelerini kullandı.

Kaç Alevi?

"Üstelik de yıllar önce yine benzer bir tartışmada sorduğum ve yanıtını asla alamadığım bir soruyu da bu vesile ile Hüseyin Besli ve mensubu olduğu iktidar anlayışına sormak isterim. İktidara geldiğinizden bu yana sürekli bir Alevi açılımı falan yapıp durdunuz" diyen Altaylı yazısında, "Bırakın sözde açılımları falan. Daha basit bir soruya yanıt verin. Bu ülkenin nüfusunun en az yüzde 10'u, tahminen de yüzde 20’si Alevi inancına sahip vatandaşlardan oluşuyor. Acaba devri iktidarınızda kaç Alevi yurttaşımızı kamuda veya kamuya bağlı kuruluşlarda bakan, müsteşar, genel müdür, genel müdür yardımcısı olarak atadınız? Bugün kaç bakan, bakan yardımcısı, danışman, kurul üyesi, genel müdür, genel müdür yardımcısı Alevi inancına sahiptir? Sizinle beraber özgürlük kazandığını iddia ettiğiniz Aleviler, sizin iktidarınız döneminizde neredeler! Yoksa 'yalancı oldukları' iddianızla onlara üst düzey görev vermekten de imtina mı ediyorsunuz? Söyleseniz de bilsek" ifadelerine yer verdi.

Besli: Aleviler Çifte Kavrulmuş Yalancı Olmak Durumundadırlar

Hüseyin Besli Akşam gazetesinde yayımlanan yazısında Alevi çocuklarının "çifte kavrulmuş yalancı" olarak yetiştiğini belirterek "Yani, Kemal Kılıçdaroğlu gibiler bir bakıma toplumda bir yer elde etmek için, bir bakış açısına göre masum ve mecburi yalan söyleye söyleye, zamanla yalan söylemeyi ve yalancılığı karakter ittihaz etmiş oluyorlar" demişti.

Fatih Altaylı Kaç Alevi genel müdür vali çifte kavrulmuş yalancı