Fatih Altaylı: Kılıçdaroğlu Bundan Sonra 'Çarşafı Mecburi Hale Getirelim' Diyebilir

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını değerlendiren Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun kendisini hedef aldığı konuşmasını hatırlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyonun yüzde 83,45 ile rekor kırdığı ve AKP'nin "Sansür Yasası"nı Meclis'e getirdiği gün başörtüsü meselesini gündeme getirdi.

Yoğun eleştirilere neden olan başörtüsü çıkışına ilişkin HaberTürk'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda değerlendirmelerde bulunan gazeteci Fatih Altaylı, "Seçime doğru ilerlerken, ana muhalefet partisi maçı güçlü olduğu sahada oynamak yerine rakibin güçlü olduğu alanda oynamak için elinden geleni yapıyor" dedi.

"Kılıçdaroğlu Gündemi İktidar Lehine Değiştiriyor"

Ekonominin durumunun iktidarın en çok canını sıkan konu olduğunu belirten Altaylı, "Ama siyaset oyununu rakibinin güçsüz olduğu bu alanda oynamak yerine, olabilecek en büyük strateji hatasını yaparak rakibin en güçlü olduğu yere taşıyor. Din alanına. Ve Kemal Kılıçdaroğlu birdenbire, çoktan ortadan kalkmış bir sorunu çözme vaadiyle ortaya çıkıyor. Türkiye’nin gündemini iktidar lehine değiştiriyor" hatırlatmasını yaptı.

"Niye, neden, hangi gerekçe ile belli değil. Ve durduk yerde hem ülkeye zarar veriyor hem de rakip partinin değirmenine su taşıyor. En güçlü ayağına doğru verilen gollük pası alan Erdoğan da köşeye takıyor" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

"Çarşafı Mecburi Hale Getirelim"

"Kılıçdaroğlu’nun bundan sonra atabileceği adım, 'Çarşafı mecburi hale getirelim' demek olabilir, ki bu kafa ile onu demesinden bile korkuyorum. Sanki milletin derdi muhafazakarlık gibi, 'Ben daha muhafazakarım' mesajı verme peşinde.

CHP yönetiminin tavrına baktıkça 'Acaba birkaç büyük belediyeyi kazanmış olmaktan son derece memnunlar. Bu onları doyuruyor. İktidar olmak istemiyorlar herhalde' diye düşünüyor insan. Çünkü başka türlüsü akla gelmiyor."

"İktidarın Kazanacak Hali Yok Ama CHP'nin Kaybedecek Bir Hali Var"

Bunlara şaşırmadığını ve daha önce bu konuda uyarılarda bulunduğunu belirten Altaylı, "Dedim ki, 'İktidarın seçimi kazanacak hali yok ama CHP’nin seçimi kaybedecek bir hali var.' Ben bunu dediğim için doğrudan genel başkanları tarafından hedef gösterildim. Hatta utanmadan muhalif görüntü altında AKP’ye çalıştığımı bile söyleyenler oldu. Yüzüme 'Seninle ne alakası var' diyerek, arkamdan 'Tabii onu da kastettik' dediler utanmadan. Ama şimdi bir kez daha haklı uyarılarda bulunduğumu görüyoruz. Kimin gizlice AKP’ye çalıştığını görüyoruz" dedi.

Gazeteci Barış Pehlivan'ın "CHP yönetimi dekontların havada uçuştuğuna inanıyor" diyerek CHP'nin bazı gazetecileri suçladığını söylediğini hatırlatan Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"O Dekontların CHP Genel Merkezi'nde Uçuştuğunu Düşünüyor İnsan"

"Olan bitene bakınca o dekontların CHP Genel Merkezi'nde uçuştuğunu düşünüyor insan. Çünkü aymazlığın bu kadarı gerçekten şaşırtıcı. İster siyasi zeka eksikliğinden olsun, ister ihanetten. Sonuç fark etmiyor. Olan millete, milletin umutlarına oluyor. Tabii Kemal Kılıçdaroğlu bu sözleri 6’lı masanın adayı olmamak için, kendi yandaşlarını da ikna etmek amacıyla bile bile söylemediyse. Eğer öyle ise gerçekten şapka çıkarırım."

Fatih Altaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sert Sözlerine İlişkin Açıklama

fatih altaylı kemal kılıçdaroğlu bundan sonra çarşafı mecburi hale getirelim diyebilir başörtüsü genel başkanları tarafından hedef gösterildim kimin gizlice akp çalıştığını görüyoruz