Fatih Altaylı: Kılıçdaroğlu Kendini Sedat Peker Zannetmeye Başladı

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yayımladığı videolar ve takındığı tavır nedeniyle eleştirdi.

HaberTürk'teki köşesinde kaleme aldığı "Seçim kaybetmenin kitabı nasıl yazılır?" başlıklı yazıda "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendini Sedat Peker zannetmeye başladı" diyen Fatih Altaylı, şöyle devam etti:

"Peker’in sosyal medya popülaritesini görünce, Peker’in suskunluğunu da fırsat bilip onun yoluna girdi. Pekervari iddialarla kendini ortaya attı. Ancak arada bir fark var. Peker, iddiaları yalanlanınca hemen belgesini ya da tanığını ortaya koyuyor. Kılıçdaroğlu ise kendi iddiasının altında kalıyor. Üstelik de bu bir değil, iki değil, üç değil.

"Şimdi Yapması Gereken Bu İddiayı Kanıtlamak"

Kemal Bey bu kez de daha önce Peker tarafından ortaya atılmış bir suçlamayı, iddialı bir şekilde gündeme getirdi. Karşılığında çok sert bir tepki aldı. Şimdi yapması gereken bu iddiayı kanıtlamak. Kanıtlayamaz ise bu sözlerinden fayda sağlayan taraf suçladığı kişiler olacak. Bir anda aklanmış ve gri alandan beyaz alana geçmiş olacaklar.

Bunu Yapanlar CHP'ye Değil AKP'ye Çalışıyorlar"

Kılıçdaroğlu’nu kanıtlayamayacağı bu iddiaları gündeme getirtenler kimler ise büyük ihtimalle CHP’ye değil, AKP’ye çalışıyorlar. Yok eğer öyle değil ise Kılıçdaroğlu seçimleri kazanmak değil kaybetmek istiyor."

"Bunu Ancak Seçimi Kaybetmek İsteyen Biri Yapar"

AKP'nin bu gibi kanıta ihtiyaç olmayan, halkın bizzat sonuçlarını yaşadığı yanlışları bulunduğunu belirten Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun tavrını "siyasi aymazlık" olarak niteleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Böylesi bir aymazlık ancak ve ancak seçimi kaybetmek isteyen biri tarafından yapılır. Eğer öyle değilse durum yine vahimdir. Sonuçları tahmin edilemeden, hesaplanmadan yapıldıysa o daha felakettir."

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Video Açıklama: Breaking Bad Süleyman

fatih altaylı kılıçdaroğlu kemal kılıçdaroğlu kendini sedat peker zannetmeye başladı seçim nasıl kaybedilir kitabı kaybetmenin yazılır yazısı habertürk