Fatih Altaylı: Kırmızı Işıkta Mendil Satan Suriyeli Çocuk Suç Örgütüne Üye Olma Adayı

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, Oğuzhan Uğur'un P!NÇ programında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Oğuzhan Uğur'un BaBala TV'de yayımladığı P!NÇ adlı programa konuk olan Fatih Altaylı dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Geçirdiği bir kazada bir gencin kendisine "Amca" dediğini belirten Altaylı'ya yanıt veren Oğuzhan Uğur "Hacıt dedi biri bana çocuğun biri" dedi.

"Hacıt ne demek ya? Suriyece mi acaba, çünkü ben sizin bu bölgede ben Türkçe görmedim. Gazeteden buraya yürüyerek geldim. Türkçe konuşan yok. Ben burayı bulamasam, adresi soracağım bir insan yok. Tamamen Arapça" diyen Altaylı, Türkiye'de sayıları 4 milyona ulaşan Fatih Altaylı, şunları söyledi:

"Şunu anladık başlangıçta, hadi güvenlik falan... 200 bin, 300 bin... Şimdi olmuş bunlar 4 milyon. Türkiye'nin bazı yerlerinde Türk vatandaşlarından kalabalıklar, Antakya, Kilis gibi yerlerde. Bunlar artık ana dilde eğitim alıyorlar. Peki şunu soruyorum ben, Kürtlerin günahı neydi kardeşim? Biz yıllarca Kürtlerin ana dilde eğitimi meselesini tartışıyoruz. Abi Suriyeliler ana dilde eğitim görüyorlar kardeşim burada. Anayasal meseleyse bu nasıl görüyorlar?

Bunları vatandaş yapıyorlar.  Vatandaş yaptığınız andan itibaren onlarla ilgili uluslararası kuruluşlardan yardım talep etmeniz, herhangi birinden para almanız, yarın öbür gün geri yollamanız söz konusu değil.

Kontrolsüz bir geliş var. Biz burda Türkiye'de can güvenliğimiz yok, fikir özgürlüğü yok, hapse atılabiliriz diye doluşup otobüslere gitsek Almanya bizi alır mı kardeşim? Kaç kişi alır ya da? De ki çok acayip şeyler oldu, bin kişi alır, iki bin kişi alır. Slovakya mıydı? 20 kişi almışlar, büyük bir hizmet yaptık diye bakıyorlar. Sen bunlardan üstün müsün ya? Neyine güveniyorsun? Himmete muhtaç bir dede, nerde kaldı aleme himmet ede.

2011'de dedim ki kardeşim Türkiye Suriyeli mafyası olacak. Buraya geldiğinde 3 yaşında kırmızı ışıkta mendil satan Suriyeli çocuk suç örgütüne üye olma adayı 20'li yaşlarda gençler oluyor."
 

fatih altaylı suriyeliler sığınmacılar babala tv pinç p!nç oğuzhan uğur