Fatih Altaylı: Madem Referandum, Halka Bunları da Soralım mı!

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum çağrısına ilişkin kaleme aldığı yazıda, halka götürülebilecek birkaç soruyu sıraladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyonun rekor kırdığı ve AKP'nin sansür yasasını TBMM'ye sunduğu günlerde, yıllar önce kapanmış olan başörtüsü meselesini yeniden Türkiye'nin gündemine getirmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise buna verdiği cevabında el yükselterek yasa değişikliği değil, anayasa değişikliği yapma teklifini öne sürmüştü.

Türkiye'nin gerçek sorunlarının konuşulmasından endişe eden Erdoğan, son olarak başörtüsü meselesini referanduma götürme çağrısında bulundu.

Erdoğan'dan Başörtüsü Referandumu Çağrısı

Bunları da Soralım mı?

HaberTürk'teki köşesinde buna ilişkin bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, fiilen böyle bir anayasa değişikliği için referanduma ihtiyaç duyulmayacağını belirterek "Bunun için Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunmak son derece gereksiz ve manasız bir iştir. Ama eğer ille de referandum yapılacaksa. Fırsattan istifade Türk milletinin aşağıya sıralayacağım konulardaki fikri de sorulmalıdır" dedi ve şu soruları sıraladı:

"Sığınmacıların Türkiye'de Kalmasını İstiyor musunuz?"

"1. Suriyeli ve Afganistanlı göçmenlerin ve sözde sığınmacıların Türkiye’de kalmasını istiyor musunuz?

2. Bu göçmenlere, sizin vergilerinizle hizmet sunulan devlet hastanelerinde bedavaya hizmet sunulmaya devam edilmesini istiyor musunuz?

3. Bu göçmenlerin vergiden muaf bir şekilde ticaret yapmaya devam ederek sizlerle haksız rekabeti sürdürmesini istiyor musunuz?

4. Bu göçmenlerin 1 milyona yakınının önümüzdeki seçimlerde oy kullanmasını istiyor musunuz?

Hani hazır sandık vatandaşın önüne götürülmüşken halka bu sorular da sorulsa. Madem halka bu kadar değer veriyor ve TBMM’de rahatça çözebileceğiniz olmayan bir sorunu bile halkın önüne getiriyorsunuz. O zaman bu sorunu da halka sorun. Var mısınız baylar ya da beyler!"

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

fatih altaylı madem referandum halka halk bunları da soralım mıj sığınmacı