Fatih Altaylı: Mesut Özil'i Fenerbahçe mi Transfer Etti Yoksa Bir Siyasi Parti mi?

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferiyle ilgili "Mesut Özil'i Fenerbahçe mi transfer etti yoksa bir siyasi parti mi? Aynı şartlarla Fenerbahçe'ye değil de Trabzonspor'a transfer olsaydı Fenerbahçeliler ne diyor olurdu?" şeklinde yorum yaptı.

Fenerbahçe'nin 3,5 yıl için anlaşmaya vardığı Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, önceki gün İstanbul'a geldi ve evinde karantina sürecine girdi. Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati adlı programda Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde spor gündemini değerlendirirken Mesut Özil ile ilgili tespitleri dikkat çekti.

"Ali Koç ne diyordu, "Ben ayağımı yorganıma göre uzatmak zorundayım" diyordu. Şimdi bütün bunları dedikten sonra bu nasıl oldu da oldu. Medyaya baktığımda şunu görüyorum, Fenerbahçe mi transfer etti Mesut Özil'i, yoksa siyasi parti mi? Bakıyorum belediyeler, Cumhurbaşkanlığı sözcüleri falan. Fenerbahçeli arkadaşlara şunu söylemek isterim. Mesut Özil büyük transfer. Özil'in Fenerbahçe'ye geldiği şartlarla, Trabzonspor'a transfer olsaydı bugün Fenerbahçeliler ne diyor olurlardı? Net bir sual.

Türk futbolcu falan deniyor, çocuk Alman futbolcu. Kimse Türk futbolcu falan demesin. Bu çocuk evet Türk vatandaşı ama asıl olarak Alman vatandaşı, Alman milli takımında oynuyor. Mesut Özil 15 sene önce tercihini yaparken Alman milli takımından yapmış. Bu çocuk yerli ve milli değil. Söylüyorum, Fenerbahçe büyük bir Alman futbolcuyu transfer etmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Ama yerli ve milli, ülkesine geri döndü, yok böyle bir şey.

Bu çocuğun orada forma giyememesinin temel nedeni Çin Uygur Türkleri'yle ilgili konuşması. O yüzden de siyasi olarak futboldan uzaklaştırıldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığından ötürü hedefe konulan futbolculardandı. Üstüne Çin meselesi gelince bu çocuğun ipini kestiler. Bu çocuğun Türkiye'ye getirilmesinde devletin de bir fonksiyon üstlendiği bir gerçek. Bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışmam."

mesut özil özil alman türk asıllı futbolcu arsenla kadrodışı kadro dışı fenerbahçe acun emre belözoğlu transfer türkiye 50 bin yardım yemek ingiltere elli bin stefan pappert elizabeth kraliçe londra manc