Fatih Altaylı: Putin Karizmayı Fena Çizdirdi

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

HaberTürk'teki köşesinde kaleme aldığı "Putin'in karizma nereye kadar çizilebilir" başlıklı yazısında "Rusya-Ukrayna çatışmasında kesin olan bir şey var ise o da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karizmayı fena çizdirdiği" diyen Altaylı, "Bizimkilerin 'Cuma namazını Emevi Camii’de kılarız' benzeri Ukrayna’yı işgal söylemi çok fena biçimde duvara tosladı. 2 günlük iş bir türlü bitmedi ve Rusya hem askeri hem ekonomik hem de siyasi ağır kayıplar veriyor. KGB kökenli lider, komedi kökenli lidere takıldı. Ve haddi bilmeyen her otoriter lider gibi Putin de 'hesapsız' ileri adımla şimdilik bir ayağını batağa saplamış görünüyor" ifadelerini kullandı.

Putin'in otoriter bir lider olarak "iki ayağını birden bataklığa kaptırmasının çok büyük olasılık olduğunu" belirten Altaylı, "Böyle bir durumda, geç gelen zafer zafer olmayacaktır. Tam aksine zaaf olarak görülecektir" dedi.

"Rus Ekonomisi Ciddi Bir Sıkıntıya Girdi"

Batı'nın Rusya'ya çok etkili bir ekonomik karşılık verdiğini beliten Altaylı, "Bu karşılık neticesinde Rus ekonomisi ciddi bir sıkıntıya girdi. Bunun da Putin’e olumsuz geri dönüşleri olacak kuşkusuz. Çünkü Rusya bir refah toplumu değil ama Rusya’da büyük bir refah içinde yaşayan ve müthiş bir serveti kontrol eden sayıları hiç de azımsanmayacak bir grup var. Bu grup Putin’in yarattığı oligarşik bir ekonominin sahipleri ve paydaşları. Putin onların da düzenini bozdu" ifadelerini kullandı.

Rus ekonomisindeki bozulmanın ilk anda çok göze çarpan bir sıkıntıya neden olmayabileceğini ancak bir süre sonra halkta homurdanmalara neden olabileceğini belirten Altaylı yazısında "Yeni anlayacağız, Putin çok fena çuvallamaya doğru gidiyor. İnşallah köşeye sıkışmış bir kedi gibi davranmaz. Muhtemelen o da şimdi bu konumdan şerefli bir çıkış arıyordur. Dünyanın selameti için ona bu çıkışı göstermek gerekir" ifadelerine yer verdi.

fatih altaylı putin karizmayı fena çizdirdi