Fatih Altaylı SADAT Üzerinden Hazırlanan Seçim Gecesi Senaryosunu Yazdı: 'CHP'yi Alarma Geçiren En Tehlikeli Senaryo'

TAKİP ET

Fatih Altaylı, SADAT üzerinden hazırlanan seçim gecesi senaryosunu yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde SADAT'ın kapısına dayanmış ve şirket hakkında türlü iddialar ortaya atmıştı.

Erdoğan'ın başdanışmanı olan emekli Tümgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulmuş olan SADAT'ın "başkenti İstanbul, dili Arapça ve şeriat esaslı bir ASRİKA" devleti kurmayı planladığını öne süren Kılıçdaroğlu, bu iddiaalar üzerinden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenmişti.

Erdoğan'ın 'Başkenti İstanbul, Dili Arapça Olan Yeni Bir Devlet Kurmak İsteyen Başdanışmanı'


HaberTürk'teki köşesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın kapısına dayanmasının asıl nedenini yazan gazeteci Fatih Altaylı, "CHP'yi alarma geçiren en tehlikeli senaryo"yu şu ifadelerle aktardı:

Seçim Akşamı Senaryosu

"Erken veya zamanında seçim akşamı Yüksek Seçim Kurulu’ndan veri akışı engellenecek. Sonra AK Parti lehine veriler kanalara iletilecek ve gece erken saatlerde iktidarın seçimi kazandığına dair TRT ve hükümete yakın kanallardan yayın yapılmaya başlanacak. Aynı anda sokaklarda SADAT kontrolündeki gruplar kutlamaya yapmaya başlayacak. O andan itibaren hiç kimse aksini iddia eden bir tutum takınamayacak, bir anlamda atı alan Üsküdar’ı geçecek."

Söz konusu iddianın Ankara'da sıkça dillendirilmeye başlaması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun harekete geçtiğini belirten Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun bu ihtimale imkan vermese de konuyu Türkiye'nin gündemine getirmeye karar verdiğini söyledi.

"Baskının arkasında yatan motivasyon işte bu senaryo ve bu iddialar. CHP yönetimi de 1950'lerden bu yana seçim güvenliği konusunda oldukça iyi sınavlar vermiş Türkiye'de böyle bir gelişmeye ihtimal vermese de ve en azından seçmenin içini rahatlatmak için böyle bir hareket yapmak zorunda hissetmiş kendini" diyen Altaylı, şu notu düştü:

"Bu yazıdaki senaryolar bana ait değil, Ankara'da üretilen senaryolardır ve Türkiye'de seçim güvenliğini riske atmaya kimsenin cesaret edemeyeceğine inanıyorum."

fatih altaylı sadat seçim gecesi senaryosunu yazdı habertürk chp kemal kılıçdaroğlu ysk veri akışı engellenecek akp