Fatih Altaylı: Sözde Yargı 'Emredileni' Yaptı

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, Gülşen'in tutuklanmasına ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

AKP'nin suç örgütleriyle karanlık ilişkilerine ve yolsuzluklarına dair dikkat çekici ifşalarda bulunan Sedat Peker, dikkat çekici iddialar ortaya attı.

Peker'in iddialarının ardından AKP'ye yakın sosyal medya trolleri, ünlü şarkıcı Gülşen'in aylar önce söylediği sözleri gündeme taşıyarak ünlü şarkıcıyı hedef gösterdi. Bunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında Gülşen hakkında tutuklama kararı verildi.

Peker'in iddialarına ilişkin ayrıntılı haberimizi okumak için tıklayınız:

Günaydın, Erdoğan İstibdadıyla Boğuşan Türk Milleti

 

Fatih Altaylı'dan Dikkat Çekici Yazı

"Fıkrayı bilirsiniz. Karadenizli Temel’in, yolda gördüğü Yahudi Mişon’u İsa Peygamber'i öldürenlerden olmakla suçlayıp dövmeye kalkıştığı fıkrayı. Mişon, dayağın nedenini öğrenince, 'O 2000 sene önceydi' der. Temel’in yanıtı 'Fark etmez ben yeni duydum' olur. Bizde olan biten de hemen hemen o hesap" ifadelerini kullanan Altaylı, "Bizim 'Temel yargısı' da yeni duymuş" dedi.

"Önce Sezen Aksu Hedefti"

AKP'nin trollerinin daha önce de Sezen Aksu'yu 5 yıl önce yazdığı bir şarkının sözleri nedeniyle hedef aldığını hatırlatan Altaylı, "Linç edeceklerdi ama ağır lokma idi. Yutamadılar. Şimdi sıra Gülşen’de. Sahne kıyafetleri ile zaten eleştirildiği için kolay lokma idi. Onun da 5 ay önce kemancısına yaptığı bir şakayı, sanki toptan bir hakaret varmış gibi aylar sonra gündeme getirip linçe giriştiler. Bu kez yargı da onlara eşlik etti. Dediğim gibi kolay lokma idi. Dediğim gibi zaten çoktan toplum dışı ilan edilmişti. Önce gözaltına aldılar. Sonra tutukladılar. Sanki delilleri karartma ihtimali varmış gibi" ifadelerini kullandı.

"Yasalara Aykırı Olarak Alelacele Tutukladılar"

Gülşen'in suçlandığı cezanın üst sınırı 3 yıl olduğu için mecburen tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten Altaylı, "Bunları da ben söylemiyorum. Anayasa emrediyor. Ama öyle yapmadılar. Evinden gözaltına aldılar. Yasalara aykırı olarak, alelacele tutukladılar" dedi ve şöyle devam etti:

"İbadetini Eksik Yapanları Ölümle Tehdit Eden Hokkabazları Görmezden Gelen..."

Dün de yazdığım gibi, millete kin ve düşmanlığın ağa babasını pompalayan sözde imamları, onlara göre ibadetini eksik yapanları ölümle tehdit eden hokkabazları görmezden gelen, yolsuzluk iddialarının karşısında üç maymunu oynayan 'sözde' yargı burada 'emredileni' yaptı.

"Kamplaştıracak Bir Olay Lazımdı, Bulundu"

Aslında tüm bu olan biten için 'Aranan kan bulundu' demek de doğru olur. Toplumsal gerilim, din üzerinden kutuplaşma, mütedeyyin kitleyi din elden gidiyor, siyasal İslam karşıtlarını ise şeriat geliyor diye kamplaştıracak bir olay lazımdı. Bulundu. Şimdi üzerinde tepinecekler belli ki! Bu berbat gelişmenin tek olumlu tarafı dün geceki Fenerbahçe tribünleriydi. Kutluyorum onları."

Fatih Altaylı'nın "Aranan kamplaşma bulunmuş mudur!" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız.

fatih altaylı sözde yargı emredileni yaptı gülşen tutuklandı ünlü şarkıcı sedat peker anayasa tutuklama üst sınırı 3 yıl sezen aksu hedefti ak troll