Fatih Altaylı Şüpheli Sıfatıyla İfadeye Çağrıldı

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" iddialarıyla hakkında resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından şeriat yanlılarının bayrağını açan İsmail Aydemir isimli bir kişiye yumruk atan Ege Akersoy'a ilişkin olduğu değerlendirilen "Eline sağlık"  ifadeli sosyal medya paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla resen soruşturma başlattı.

Ege Akersoy'un Dosyası ''Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama'' Suçuna Çevrildi

Başsavcılık tarafından Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" iddiasıyla resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Altaylı'nın, soruşturmalar kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.(AA)

Rasim Ozan Kütahyalı Nereden Öğrendi?

Tetikçiliği ile bilinen Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Fatih Altaylı henüz ifadeye çağılmamışken sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım merak uyandırdı. 

Yapıtğı paylaşımda ''Çok ilginç bir vaziyet var… Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler. Bu iş nereye doğru gidiyor?'' ifadelerine yer veren Kütahyalı, Fatih Altaylı'nın ifadeye çağırılacağını nereden öğrendi?

 

Ege Akersoy İfadeye Çağrıldı Fatih Altaylı rasim ozan kütahyalı