Fatih Altaylı Taylan Yıldız'a Açtığı Davayı Kaybetti

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, İYİ Parti'li Taylan Yıldız'a açtığı hakaret davasını kaybetti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kamuoyunda ‘internetçi abi’ olarak tanınan İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Dr. Taylan Yıldız'a açtığı hakaret davasını kaybetti. Yıldız, davanın sonucunu sosyal medyadan duyurdu.

Fatih Altaylı 20 Şubat 2019 tarihinde 'Siyasette Kalite' başlığıyla yazdığı yazıda, İBB Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız’ı siyasette kalite düşüşünün simge örneklerinden biri olarak göstermişti. Bunun üzerine Dr. Taylan Yıldız, Twitter’da “Bir deneyimli gazetecinin bu kadar az kelimeye bu kadar çok 'cehalet' ve 'önyargı' sıkıştırabilmesi büyük yetenek” başlığıyla sosyal medyada gündeme oturan bir mektup kaleme almıştı. Bunun üzerine Fatih Altaylı, Twitter hesabından, Taylan Yıldız’a hakaret davası açacağını bildirmişti. Altaylı, daha sonra söz konusu yazısının ardından kendisine açık mektup yazan Yıldız'a 'hakaret' davası açtı.

Altaylı’nın geçen yıl açtığı davayı kaybettiğini Dr. Taylan Yıldız sosyal medya hesabından duyurdu. Yıldız, “Fikir ve ifade hürriyeti konusunda üst perdeden yazılar yazan, ama beni hedefleyen, haksız yazısına karşı kendisini eleştirdiğimde bana hakaret davası açan Fatih Altaylı, açtığı davayı kaybetti. Gençlerin eleştirilerine alışacaklar” dedi.

Taylan Yıldız Fatih Altaylı Hakaret dava iyi parti