Fatih Altaylı'dan Sedat Peker'in İsmini Verdiği Veyis Ateş Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Sedat Peker'in Habertürk sunucusu Veyis Ateş'e yönelik iddiaları için 'Aynı ekranı paylaştığım Veyis Ateş'ten beklentim bu vahim iddiaları net ve açık biçimde yalanlaması. Hodri meydan demesi. Hatta meseleyi yargıya taşıması' dedi.

 

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayımladığı son videoda Habertürk sunucusu Veyis Ateş hakkında bazı iddialarda bulunmuştu. Peker, Veyis Ateş’in Süleyman Soylu ile yapılan Habertürk yayını sırasında Erdal Aras tarafından arandığını, Aras’ın ona “Reis’i ben de, sen de, Soylu da tanıyor, niye söylemiyorsun” dediğini iddia etmişti. 

Peker, Veyis Ateş’in kendisiyle oturup yemek yediğini kendisine, “Siz hiç anlatıldığı gibi değilsiniz. Entellektüel, bilgili bir insanmışsınız” dediğini öne sürmüştü. Peker aynı zamanda Veyis Ateş’in ismini, Sezgin Baran Korkmaz olayında da geçirmişti. 

"Ne Kefiliyim Ne Velisi"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise bugün yayınladığı yazısında Peker’in Veyis Ateş’e yönelik iddialarına değindi. 

Altaylı, Veyis Ateş için şu ifadeleri kullandı; 
“Peker’in ithamları arasında, Habertürk ekranlarından tanıdığınız Veyis Ateş’e yönelik olanlar da var.

Ateş’in Ak Parti’ye yakın bir gazeteci olduğu sır değil. Bunda bir suç da yok. Ancak sonrasındaki ithamlar çok çok kötü. Meslekle bağdaşmayan şeyler. Doğru mudur, değil midir bilemem! Doğru olmamasını umarım ve tercih ederim ama kimsenin ne kefiliyim ne velisi.

Bu yüzden de aynı ekranı paylaştığım Veyis Ateş’ten beklentim bu vahim iddiaları net ve açık biçimde yalanlaması. Hodri meydan demesi. Hatta meseleyi yargıya taşıması. Onun yerinde olsam öyle yapardım.”

veyis ateş sedat peker süleyman soylu fatih altaylı akp habertürk erdal aras