Fatih Arda İpcioğlu Soykırımcı Çin'deki Olimpiyatlarda Doğu Türkistan Bayrağı Kullanmadığını Söyledi

TAKİP ET

Türk sporcu Fatih Arda İpcioğlu, soykırımcı Çin'de düzenlenen Pekin Olimpiyatlarında "Doğu Türkistan Bayrağı taşıyan bir kayakla yarışmıştı. İpcioğlu Doğu Türkistan Bayrağı kullanmadığını söyledi.

Fatih Arda İpcioğlu elemeleri geçerek final atlayışına katılma hakkı elde eden ilk Türk sporcu olmuştu. TRT Spor Yıldız'a konuşan Uçan Türk'ün kayağının mavi olması ise dikkat çekmişti.

TamgaTürk olarak Uygurların olimpiyatlara ilişkin boykotuna katılmakla beraber Türk bir sporcunun böyle bir hareket yapmasını haberleştirmiştik. 

Reuters'un aktardığına göre, Fatih Arda İpçioğlu'nun bu hareketi üzerine "Politik bir duruş mu sergilediniz?" sorusu yöneltildi. İpçioğlu ise korktuğu için mi yoksa soykırımcı Çin'in bir baskısı sonucu mu bilinmez, "Bu konuda konuşamam. Sadece Türk bayrağı ile ilgili konuşabilirim. Yarışmaya Türk bayrağı ile katıldım. Daha fazla cevap vermek istemiyorum." dedi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Türk Olimpiyat Komitesi yetkilileri ise daha büyük bir skandala imza attı. Soykırımcı Çin'e yaranmaya çalıştığı düşünülen yetkililer, durumun tamamen yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu ileri sürdüler. 

Doğu Türkistan'da yaşanan soykırıma ilişkin konuşmaktan kaçınan, soykırımcı Çin'de düzenlenen olimpiyatlara boykot bile uygulamaktan kaçınan yetkililer, bir de utanmadan kesinlikle Uygur bayrağı kullanılmadığının altını çizdi. 

Bununla da yetinmeyen yetkililer Çin'e iyice yaranmak için "karışıklığa izin vermemek" bahanesiyle İpcioğlu'nun kayaklarında ay-yıldız yerine olimpiyat komitesinin armasının kullanılacağını söyledi.

fatih arda ipcioğlu pekin olimpiyatları boykot çağrısı boykot türk olimpiyat komitesi doğu türkistan bayrağı türk bayrağı