Fatih Belediyesi Tarafından "Astronot Oluyoruz" Etkinliği: Evet, Tarafından!

TAKİP ET

İstanbul'da Fatih Belediyesi'ne bağlı Bilim Fatih Projesi kapsamında Astronomi, Uzay ve Havacılık Atölyesi kuruldu. Atölyede astronot olmak isteyen gençlere eğitim verilmeye başlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, "uzaya gideceğiz" açıklamasının ardından gazı alan Fatih Belediyesi’ne bağlı Bilim Fatih Projesi kapsamında “Astronomi, Uzay ve Havacılık Atölyesi” kurulduğu öğrenildi.

Fatih Belediyesi, söz konusu atölyede çocuklar için “Astronot Oluyoruz” başlıklı bir etkinlik düzenlemeye karar verdi.

Çevrim İçi Uçuracaklar

İstanbul Manşet’ten Engin Belli’nin haberine göre AKP’li Meclis Üyesi Büşra Uncu Özten, Mart'ın son meclis toplantısında kütüphaneler ile ilgili sunum yaparken merkezi Silivrikapı Mahallesi’nde bulunan Bilim Fatih Projesi’ne de değindi. Özten konuşmasında şöyle dedi:

“Bilim Fatih Projemiz var. Teknolojiden ve kitaplardan yararlanılan bir merkezdir. İHA’larımız ve SİHA’larımızı yapan T3 Vakfı ile bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Teknolojiyi kullanarak bunu gerçekleştiriyoruz. Çeşitli etkinliklerimiz var. Kriptoloji etkinliği, Kesir Bölüm etkinliği, Bilim Tasarım Atölyesi, Teknoloji Atölyesi ve Astronot Oluyoruz etkinliğimiz var. Pandemide bile online olarak devam edecek çalışmamız” diye konuştu.

Fatih Belediyesi Astronot Oluyoruz Uzay Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TAI Astronot Türk Astronot Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Cumhurbaşkanı Uzay Programı