Fatih Camii Saldırganı Ömer Salgın'ın İfadesi Ortaya Çıktı: Hayatta Yaptığım İyiliklerin Karşılığını Alamadım

TAKİP ET

Fatih Camisi imamı Galip Usta'yı ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan Ömer Salgın'ın ifadesi ortaya çıktı.

Fatih Camisi imamı Galip Usta'yı ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan Ömer Salgın'ın ifadesi ortaya çıktı. Ayrıca Salgın'ın daha öncede yaralamadan sicil kaydı olduğu ve olaydan bir gün önce Bursa'da bir kavgaya karıştığı öğrenildi. 

Fatih Camisi'nde 2 Kişiyi Bıçakla Yaralayan Saldırgan Tutuklandı

5 Yıl Önce Eşinden Boşanmış

Ömer Salgın'ın 2012 yılında evlendiği ve bu evlilikten 2 çocuğunun olduğu bildirildi. 2019 yılında eşinden boşanan şüphelinin 11 ve 9 yaşlarındaki çocuklarının velayetinin ise Kocaeli'nde ikamet eden annelerinde olduğu belirtildi.

Bir Gün Önce Bursa'da Bir Kişiyi Darp Etti

Ailesiyle birlikte Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan şüpheli Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa'da boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü kimyager S.N.'yi darp ettiği ortaya çıktı.

Farklı Bağlantıların Olup Olmadığı Araştırılıyor

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince sorgulanan şüphelinin cep telefonu ve son görüşmeleri de incelemeye alındı. Şahsın farklı bağlantıları olup olmadığı çok yönlü olarak devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan Ömer Salgın, emniyette ifade vermekten kaçındı.

Milliyet'te yer alan habere göre; şüpheli Ömer Salgın savcıya verdiği ifadede evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Ticaret işiyle uğraştığını söyleyen Salgın, aylık ortalama gelirinin ise 500 bin lira olduğunu söyledi. Daha önce ailevi problemler yaşadığını söyleyen Ömer Salgın, "Bildiğim kadarıyla bir sağlık problemim yoktur. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Beş vakit namaz kılan biriyim" dedi.

İstanbul'da Fatih Camii İmamı, Bıçaklı Saldırı Sonucu Yaralandı

'S.N.'nin Eski Eşimle İlişkisi Olduğunu Öğrendim'

Salgın, "En son ortağım olan S.N. isimli şahsın eski eşim olan M.S ile ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

'Bilgilerin Tutarsızlığından Dolayı Öfkemi İmama Yansıtmış Olabilirim'

Olayda kullandığı çakının kendisine ait olduğunu söyleyen şüpheli, "İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim. Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir" dedi.

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin Bursa'dan saat 15.00 sıralarında İstanbul'a geldiğini ve doğrudan Fatih Camisi'ne gittiğini tespit etti. Şüphelinin Bursa'dan geldiği otomobil ise hemen yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada 2 adet dini içerikli kitap, diz üstü bilgisayar, 2'si eski 3 tane pasaport ve bir cep telefonu bulunduğu belirtildi.

Fatih Camisi İmamını Bıçaklayan Saldırgan 'Susma' Hakkını Kullandı: Babası da İfade Verdi

fatih cami saldırı kasten yaralama ömer salgın galip usta bıçakla saldırı