Fatih Erbakan, Kürtçü Terör Yandaşı Aynur Doğan'ın Konserinin İptaline Tepki Gösterdi

TAKİP ET

YRP lideri Erbakan, Kürtçü terör sembolleriyle donatılmış sahnelerde konser veren Aynur Doğan'ın kon

(Fotoğraf: Aynur Doğan, Kürtçü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ve öldürülen Kürtçü teröristlerin fotoğrafları ile örgüt sembolleri ve sloganlarıyla donatılmış bir sahnede konser veriyor." AKP'li Kocaeli Derince Belediyesi Aynur Doğan'ın 20 Mayıs'ta yapacağı konseri geçtiğimiz günlerde iptal etmişti.

Belediye iptal kararını "İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir" ifadeleriyle duyurmuştu.

Gazeteci Batuhan Çolak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun karara "Kürtçe müzik yasağı" diyerek tepki göstermesi üzere Aynur Doğan'ın Kürtçü terör örgütü PKK sembolleri, sloganları ve örgüt lideri Öcalan ile operasyonlarda öldürülen teröristlerin fotoğraflarının bulunduğu posterlerin de ön planda olduğu bir konserinin görüntülerini paylaşmıştı. Dinci terör örgütü Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, söz konusu konserin iptaline tepki gösterdi.

"Oradaki İnsanlarımızın Devletten Soğutulmasına Neden Olur"

"Adaletten yana olan bir görüşün temsilcileriyiz. 'Gardiyan devlet' anlayışı yerine 'garson devlet'; yani vatandaşına hizmetkar olan devlet anlayışından yanayız. Böyle bir yasağın uygun olmadığı görüşünden yanayız" diyen Erbakan, "Oradaki insanlarımızın bu gibi yasaklarla devletten soğutulması, merkezden kopartılması ve kutuplaşmaya yol açılması, karşılıklı acıların yaşanmasına vesile olması manasına geleceğini düşünüyoruz. Ve bu gibi davranışlarla aslında o bölgede birtakım emelleri olan dış güçlerin ekmeğine yağ sürülüyor" ifadelerini kullandı.

fatih erbakan kürtçü terör örgütü pkk yandaşı aynur doğan konserinin iptaline tepki gösterdi