Fatih Erbakan: Oy Oranımız Yüzde 10

TAKİP ET

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan oy oranlarının yüzde 10'a ulaştığını söyledi.

Zanka TV'de Ferit Atay'ın sunduğu Sorgulu Yorum programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptırdıkları anketlerde oy oranlarının yüzde 10'a ulaştığını söyledi.

"Biz hem güneydoğuda bir anket yaptırdık, parti olarak hem İstanbul'un 20 ilçesinde anket yaptırdık hem de Türkiye genelinde anket yaptırdık" diyen Fatih Erbakan, "Güneydoğuda 15 ilde yapılan ankette yüzde 9 buçukluk bir oy çıktı partimize. Bu son derece bilimsel olarak yapılan bir anket, akademisyenlerle çalışarak yaptık. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra 9 buçuk" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un 20 ilçesinde yapılan ankette partilerine yüzde 9 oy çıktığını belirten Fatih Erbakan, "Türkiye genelinde 69 ilde yapılan ankette de yüzde 8,4 kararsızlar dağıtılmadan, kararsızları dağıttığımızda da yüzde 10 seviyesine çıkıyor. Dolayısıyla biz aslında kendimiz girip kendimiz Meclis'te yer alıp ki Meclis'e girme barajı da yüzde 7'ye düştü biliyorsunuz, orada grup kuracağımızı ve ciddi bir varlık göstereceğimizi düşünüyoruz, inanıyoruz. Halkın tepkisi, seçmenin yaklaşımı, teveccühü de bunu gösteriyor. İnşallah da öyle olur çünkü bizim gönlümüzde yatan da kendi gücümüzle kendimizin seçime girmesi ve kendimizin bir ciddi siyasi aktör olarak seçimlerde tek başına yer alması. Diğer mevcut ittifaklarla uyuşmadığımız çok ciddi noktalar var. Onların herhangi bir tanesiyle olmamız çok mümkün gözükmüyor" diye konuştu.

fatih erbakan yeniden refah partisi oy oranımız yüzde 10