Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bakıma Alınıyor: 900 Gün Sürecek

TAKİP ET

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün bakım ihalesi gerçekleştirildi.

İstanbul Boğazı'nda yer alan 3 köprüden biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün bakımının gerçekleştirilmesi işi hakkında "davet usulüyle" düzenlenen ihale 508 milyon 312 bin lira karşılığında Japın IHI Infrastructure-Makyol İş konsorsiyumuna verildi.

6 Temmuz'da gerçekleştirilen ihalenin ardından 6 Ağustos'ta imzalanan sözleşme ile 4 gün önce başlayan projenin 900 gün süreceği ve 7 Şubat 2024'te sona ereceği belirtildi.

IHI Infrastructure'dan yapılan açıklamada "2013 yılında gerçekleştirilen, 'Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Güçlendirilmesi İnşaat İşleri' sırasında FSM’de hasarlı askı kablolarının tespit edildi ve ciddi hasar gören kabloların bir kısmı acil olarak değiştirildi. Bu tespitin ardından köprünün tüm askı kablolarının genel denetimi yapıldı. Sonuç olarak Karayolları Genel Müdürlüğü köprünün tüm askı kabloları için askı kablo değişiminin gerekli olduğunu anladı ve projeyi gerçekleştirmeye karar verdi" denildi.

900 gün sürecek olan inşaata ya da çalışmaların şehre nasıl etki edeceğine ilişkin olarak hiçbir resmi makamdan açıklama yapılmadı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bakıma Alınıyor 900 Gün Sürecek