Fatih Tezcan'ın 3 Yıldan 6 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

TAKİP ET

Fatih Tezcan hakkında sosyal medya paylaşımlarında 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' oluşturduğu gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması için dava açıldı.

Fatih Tezcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gazeteci Tezcan hakkında, Twitter, YouTube ve birden fazla görsel, işitsel iletişim aracılığıyla 'Fatih Tezcan' kullanıcı adıyla yaptığı paylaşımlar üzerine soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Tezcan'ın soruşturmaya konu olan paylaşımını "mavi tıklı/onaylı" Twitter hesabı üzerinden yaptığı belirtilen iddianamede, suçun maddi unsurunun "halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da mal varlığı bakımından alenen tehdit" yarattığı kaydedildi. İddianamede bu kapsamda, gazeteci Fatih Tezcan'ın "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Tezcan'ın yargı süreci ise ilerleyen günlerde başlayacak.

fatih tezcan hapsi isteniyor halk arasında endişe korku ve panik yaratmak suçuyyla 3 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi fatih tezcan sosyal medya paylaşımları şikayet dava anadolu 36. asliye mahkemesi