Fatma Yasak'ı Öldürmeye Teşebbüs Eden Alper Tasalı Tutulandı

TAKİP ET

Fatma Yasak kendisini silah zoruyla alıkoyan, şantaj yapan ve tehdit eden Alper Tasalı'nın tutuklanması için sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak yaşadıklarını paylaşmıştı. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine gözaltına alınan Alper Tasalı'nın tutuklandığı öğrenildi.

3 yıldır eşinden şiddet gören Fatma Yasak boşanmak istediği Alper Tasalı tarafından silah zoruyla kaçırılmıştı. Öldürme amacıyla Silivri'ye götürüldüğünü söyleyen kadın, Alper Tasalı'nın tutuksuz yargılanmasına isyan etmiş, sosyal medya üzerinden yaşadıklarını anlatmıştı.

Yasak'ın isyanı sosyal medyada gündem olunca hakkında gözaltı çıkartılan Tasalı, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan bugün tutuklandı. 

Özgecan ve Aleyna gibi olmak istemediğini, yaşamak, gülmek, nefes almak istediğini söyleyen yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaşarak yardım isteyen Yasak, "Bu kişi potansiyel bir katildir. Bu kişiden ilk şikayetçi oluşum değil. Neden ölmemizi bekliyorsunuz?” diye sordu. Ayrıca Alper Tasalı tarafından kaçırıldığında Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden ihbarda bulunduğunu da aktaran Yasak,  KADES personelinin o durumdaki bir kadına yardımcı olmakta başarılı olamadığını da ekledi.

Bunun üzerine Fatma Yasak'ın yazdıkları kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kullanıcı #AlperTasalıTutuklansın etiketiyle paylaşım yaparak, Yasak'a destek oldu.

 

kadın cinayet alper tasalı fatma yasak gözaltı sosyal medya twitter kades isyan