Faturasını Ödeyemeyen 590 Bin Abonenin Doğalgazı Kesildi

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl 9 ay içinde ülke genelinde 590 bin abonenin doğalgazının borçların ödenmemesi nedeniyle kesildiği ortaya çıktı.

Türkiye'de giderek etkisini artıran geçim sıkıntısı, üzerine bir de Çin Virüsü salgını eklenince içinden çıkılamaz bir hal almaya başladı. Geçtiğimiz yılın 9 ayı içinde borçtan dolayı 590 bin abonenin doğalgazının kesildiği ortaya çıktı. Bu hesaba göre, her ay yaklaşık 65 bin abonenin doğalgazı kesiliyor.

Yılbaşından bu yana doğalgaza tam 3 kez zam gelirken BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, ilginç bir açıklama ve garip bir hesapla "Ankara'da bir metreküp doğalgaz 2.13 lira. Londra'da 4.2, Sofya'da 5.06, Almanya'da 6.06, Roma'da 7.7 ve Amsterdam'da ise 10.13 lira" diyerek Türkiye'de doğalgazın ucuz olduğunu savunmuştu. CHP Milletvekili Attila Serter ise bu sözlere karşı çıkarak "Almanya'da asgari ücretli, bir aylık maaşıyla 2 bin 354 metreküp doğalgaz alabiliyor, bizde ise bunun yarısı ve 1.326 metreküp alabiliyor. Bizim bir asgari ücretlimiz İngiliz'in asgari ücretlisinin dörtte 1'i kadar doğalgaz alabiliyor. Maaşlarla kıyaslayın, doğalgaz fiyatları çok yüksek" ifadelerini kullanmıştı. Özcan'dan 590 bin abonenin borçtan dolayı doğalgazının kesilmesine ise bir yorum gelmedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise, doğalgaza her ay zam gelmeye başladığını söyleyerek millet canıyla uğraşırken bu kadar zammın vicdanları sızlattığını vurguladı. Kaya, “Karadeniz'de doğalgaz bulundu, doğalgaz fiyatları arttı. Dolar çıkıyor, doğalgaz artıyor, dolar düşüyor yine doğalgaz fiyatları artıyor. 100 metrekare bir evin aylık doğalgaz faturası 400 liradan aşağı gelmiyor. Biz neden dünyanın en pahalı doğalgazını kullanıyoruz” şeklinde eleştiride bulundu.

türkiye doğalgaz zam 590 bin abone doğalgazı kesildi kesildi açıklama 9 ayda geçtiğimiz yıl zam