Fazıl Say: AKP Devlet Değildir

TAKİP ET

Piyanist ve besteci Fazıl Say, AKP'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, AKP'nin yangınlara müdahale edememesine rağmen ''Güçlü Türkiye'' etiketli paylaşımlar yapmasına tepki gösterdi. AKP'lilerin kendilerini 'güçlü' sanmasını eleştiren Fazıl Say, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kendileri inanıyor mu 'Güçlü Türkiye' deyimine?" dedi ve şöyle devam etti: "AKP devlet değil, sadece hükûmettir, yapamıyorsa gidecek!" ifadelerini kullandı.

Orman yangınlarının yanı sıra AKP'nin pandemi sürecinde de başarısız bir yol izlediğini belirten Say, ''Pandemide en parasız, en zor günlerde, IBAN gösterilmişti üstüne! Hatırlıyor mu? Şu yangınlardaki beceriksiz duyarsız, aciz hali, paramızın erimesini, insanlarımızın küçümsenmesini? Anlıyor mu? Evet! Anlıyor! Yine de yapıyor, Neden?'' diye sordu.

''Yapamıyorsa Gidecek''

Say, ''AKP devlet değildir yalnızca hükümettir'' diyerek isyanda bulunduğu paylaşımını, ''Ben bu milletin yanındayım, tüm dünyada, dürüstçe, sanatımla, elimden geldiğince; devletimin de yanındayım, Türk kültürünün dünyada savunucusuyum, hiçbiri yalan değildir. Ama kardeşim sen de şunu kabulleneceksin; #AkpDevletDeğildir. Sadece hükümettir. Yapamıyorsa gidecek!” sözleriyle sonlandırdı. 

fazıl say akp devlet değildir orman yangını pandemi