Fazıl Say, Sezen Aksu'nun Şiirini Besteleyecek

TAKİP ET

Ünlü piyanist Fazıl Say, Sezen Aksu'nun "Avcı" isimli şiirini besteleyecek.

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla kendisine "Yamuk ağızlı Fazıl" diye saldıran trollere yanıt veren dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, şu ifadeleri kullandı:

"Naçizane, sevenimiz sevmeyenimiz bir çift söz etmek isterim. İlki şu; 'Yamuk ağızlı Fazıl'. (Bu benim kırıldığım alındığım bir şey değildir.) Ben tavşan dudak doğumluyum (3 dudak). Zordur. 4 ameliyatım var. Yine de görüntü tam düzelmez. Gerçek bu. Fiziksel olarak durum bu.

Keza ikincisi; dişlerim tavşan dudak sebebi iç damaklarda çıkanları oldu. Hacettepe’de 9 yıl süren (ve 17 yaşımda biten) çok yorucu bir ortondonti metodu ile dişler, öne çekildi, yerleştirildi. Çok iyi bakmama uğraşmama rağmen, çok sağlıklı değil ve iyi değil. Ne diyeyim?

Sanatçıları tutkuları ile başbaşa bırakın. Ve unutmayın; ülkeleri en çok temsil eden sanatçılardır. Sanat içini dökmektir. Aynadır. Çağrıdır. 52 yıllık geçtiğim yolda, dünyada ve ülkemde; bazı şeyleri başardığımı ve çok ürün bıraktığımı düşünüyorum. O kadar, ne daha az ne daha çok.

Hayatımda hiç bir zaman herhangi bir siyasi rol, devlet görevi almak istemedim, istemeyeceğim. Öyle bir ilgim yok. İnsan olarak düşündüklerimi yazarım, o kadar. Belediyelerle yıllardır konserim filan olmadı. Olmasını da istemiyorum. Aslında olması doğal. Ama laf edilir.

Son olarak da özür dileyecek bir şey yazdığımda merak etmeyin. Özür dilerim elbet. Ortada özür dilenecek bir şey yok. Haksızlıklara karşı insanları savunuyorum. Nokta! 'Özür diletmek' ne kadar aciz bir durum. Ne kadar cılız! Kimseden özür dileyeceğim bir şey yazmadım! Onlar??"

Sezen Aksu'nun Şiirini Besteleyecek

Say, bunun sonrasında yaptığı açıklamada ise Sezen Aksu'nun "Avcı" isimli şiirini besteleyeceğini açıkladı.

"Hepinize güzel bir gün dilerim. Sessiz bir odadayım. Önümde 'Avcı' adındaki şiir. Nasıl bestelerim diye düşünüyorum. Merak etmeyin, Şairinden izin aldım. Kendisi bestelemeyecekmiş, yapmak isterim bu durumda,Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım layık olmak için" diyen Say, "Bir 'kadın şairler' projemden bahsetmiştim. 2023’e yetiştireceğim. Gülten Akın, Birhan Keskin, Nilgün Marmara, Gonca Özmen, Lale Müldür ve daha pek çok şair, genç şairler de var,15. Yüzyıldan Zeynep Hatun da var. Elbetteki Sezen Aksu da var. Ve bence en anlamlı şiiri.. Çalışmaya" ifadelerini kullandı.

fazıl say özür yamuk ağızlı fazıl açıklama avcı besteleyecek sezen aksu