4 Eski Milletvekili Fazladan Ödenen Maaşlarını Meclis'e İade Etti

TAKİP ET

Milletvekilliği 14 Mayıs'ta sona eren 314 milletvekilinden dört isim, kendisine fazladan ödenen 149 TL'lik iki aylık maaşı Meclis'e iade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), aday gösterilmediği ya da seçilemediği için milletvekilliği 14 Mayıs'ta sona eren 314 eski milletvekiline 15 Mayıs-14 Temmuz tarihlerini kapsayan iki aylık dönem için yaklaşık 150 bin TL tutarında fazladan maaş ödemesi yapmıştı. Aynı dönem için yeni seçilen milletvekillerine de maaş ödemesi yapıldığından devletin kasasında yaklaşık 47 milyon TL’lik fazla ödeme yapılmıştı. 

İlk olarak eski İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, kendisine yatırılan 150 bin 470 TL tutarındaki maaşı hak etmediğini belirterek Meclis’e iade ettiğini açıklamıştı. Erozan’ın ardından eski AKP Balıkesir Milletvekili Adil Çelik de 148 bin 717 TL’yi Meclis’e iade ederken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici üç aylık maaşını ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da iki aylık maaşının hak etmediği kısmını ödemek için TBMM Strateji Geliştirme Başkanlığına başvuru yaptığını açıklamıştı. 

Gültekin Uysal Mustafa Destici Ahmet Erozan Adil Çelik TBMM Maaş Ödemesi