FBI'dan TikTok Uyarısı: Çin, Platformu Bir Silah Gibi Kullanabilir

TAKİP ET

FBI, soykırımcı Çin'in teknolojik yayılma araçlarından birisine dönüşen TikTok'un ulusal güvenlik endişelerini artırdığı ve kapatılması gerektiği yönünde uyarılar yaptı.

FBI Direktörü Christopher Wray, salı günü milletvekillerine TikTok’un ABD’deki operasyonları hakkında “son derece endişeli” olduklarını söyledi. TikTok'un soykırımcı Çin hükümetinden gelen tüm emirleri uygulamak zorunda olduğu ve bunun ABD açısından bir tehdit oluşturduğunun altı çizildi.

Christopher Wray, soykırımcı Çin hükümetinin TikTok uygulamasını milyonlarca kullanıcının verilerini ve akıllı telefonlarını kontrol etmek için bir silah gibi kullanabileceğini söyledi. Wray ayrıca, TikTok'un video önerme algoritmasının da kötü amaçlar için bir silah gibi kullanılabileceğinden de endişe ettiklerini vurguladı.

FBI yöneticisi demecinde, "Çin yasalarına göre, Çinli şirketlerin bilgi paylaşımı veya Çin hükümetinin bir aracı olarak hizmet etme açısından hükümetlerin yapmalarını istediği her şeyi yapmaları gerekiyor. Bu endişe duymamız için son derece yeterli bir sebep" dedi.

TikTok sözcüsü Brooke Oberwetter ise konuyla ilgili olarak "Ulusal güvenlik endişelerini karşılayacağız" şeklinde konuştu.

Oberwetter, "Direktör Wray'in açıklamalarında belirttiği gibi FBI'ın girdileri ABD Hükümeti ile devam eden müzakerelerimizin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu gizli görüşmelerin ayrıntıları hakkında yorum yapamasak da, ABD'nin tüm makul ulusal güvenlik endişelerini tam olarak karşılama yolunda olduğumuzdan eminiz" dedi.

ABD'de devlet kadrolarında çalışanların TikTok kullanmasını yasaklayacak bir kanun üzerinde çalışılıyor.

Soykırımcı Çin, TikTok gibi sosyal medya platformlarını ve diğer teknolojik ürünleri yayılmacılığının bir parçası olarak kullanılıyor. 

TikTok fbi çin christopher wray